svetvomne.sk

Pikantná baklažánová pasta

    

Hustá pasta z baklažánu je výborná príloha ku grilovaným mäsám. Chutné vegetariánske jedlo pripravíme keď ju podávame k pečeným zemiakom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
baklažán500gramov
cesnak5strúčikov
cibuľa60gramov
cukor kryštálový3čajové lyžičky
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté1čajová lyžička
olej olivový3polievkové lyžice
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
soľ-
voda3polievkové lyžice
zemiaky1000gramov

1. Cibuľovo-cesnakový základ

olej olivový 3 polievkové lyžice  cibuľa 60 gramov  cesnak 5 strúčikov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Vo woku rozohrejeme olej a pridáme do neho očistenú, nakrájanú cibuľu a očistené celé strúčiky cesnaku. Chvíľu opražíme.

Cibuľovo-cesnakový základ

2. 

cukor kryštálový 3 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Pridáme cukor a mleté čierne korenie. Miešame kým cukor začne karamelizovať.

3. 

baklažán 500 gramov  voda 3 polievkové lyžice

Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme ho k cibuli s cesnakom. Opečieme, osolíme a podlejeme vodou. 10 minút dusíme pod pokrievkou do mäkka.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Vmiešame smotanu a podľa chuti pridáme malú alebo väčšiu feferónku, pripadne kúsok chilli papričky. Privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, preložíme do hlbšej misky a ponorným mixérom zmixujeme jemnú pastu.

5. Tip na konzumáciu s pečenými zemiakmi (4 porcie)

zemiaky 1000 gramov  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  soľ

Zemiaky očistíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme ich rascou a upečieme do chrumkava. Hotové posolíme.

Tip na konzumáciu s pečenými zemiakmi (4 porcie)

6. 

Zemiaky konzumujeme s teplou baklažánovou pastou, ktorej si môžeme dopriať podľa chuti aj väčšie množstvo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť