RECEPTY

Pikantná baklažánová pasta

Pikantná baklažánová pasta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Hustá pasta z baklažánu je výborná príloha ku grilovaným mäsám. Chutné vegetariánske jedlo pripravíme keď ju podávame k pečeným zemiakom.

recept,fotorecept,cesnak,baklažán,zemiaky,Zeleninové prílohy,Recepty na gril,Bezlepkové

Zeleninové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

baklažán

500

195

gramov

kcal

cesnak

5

27

strúčikov

kcal

cibuľa

60

27

gramov

kcal

cukor kryštálový

3

61

čajové lyžičky

kcal

korenie rasca drvená

½

9

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

1

17

čajová lyžička

kcal

olej olivový

3

396

polievkové lyžice

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

200

320

mililitrov

kcal

soľ

0

??

kcal

voda

3

0

polievkové lyžice

kcal

zemiaky

1000

920

gramov

kcal

 

Recept

1. Cibuľovo-cesnakový základ

olej olivový 3 polievkové lyžice  cibuľa 60 gramov  cesnak 5 strúčikov

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Vo woku rozohrejeme olej a pridáme do neho očistenú, nakrájanú cibuľu a očistené celé strúčiky cesnaku. Chvíľu opražíme.

Vo woku rozohrejeme olej a pridáme do neho...

2. 

cukor kryštálový 3 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Pridáme cukor a mleté čierne korenie. Miešame kým cukor začne karamelizovať.

Pridáme cukor a mleté čierne korenie. Miešame...

3. 

baklažán 500 gramov  voda 3 polievkové lyžice

Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme ho k cibuli s cesnakom. Opečieme, osolíme a podlejeme vodou. 10 minút dusíme pod pokrievkou do mäkka.

Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme...

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Vmiešame smotanu a podľa chuti pridáme malú alebo väčšiu feferónku, pripadne kúsok chilli papričky. Privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, preložíme do hlbšej misky a ponorným mixérom zmixujeme jemnú pastu.

Vmiešame smotanu a podľa chuti pridáme malú...

5. Tip na konzumáciu s pečenými zemiakmi (4 porcie)

zemiaky 1000 gramov  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  soľ

Zemiaky očistíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme ich rascou a upečieme do chrumkava. Hotové posolíme.

Zemiaky očistíme a poukladáme na plech...

6. 

Zemiaky konzumujeme s teplou baklažánovou pastou, ktorej si môžeme dopriať podľa chuti aj väčšie množstvo.

Zemiaky konzumujeme s teplou baklažánovou...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť