Pečená cvikla s cesnakom
Chutná príloha k mäsu. Vhodná aj ako predjedlo so syrovou oblohou. Zaujímavý vegetariánsky obed môže tvoriť takto pečená cvikla s kelovým prívarkom.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,cesnak,Zeleninové prílohy,Sezónne recepty
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
Kelový prívarok so zemiakmi recept | - | ||
cesnak | 8 | strúčikov | |
cukor práškový | ½ | čajovej lyžičky | |
cvikla - červená repa | 1200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
ocot balzamikový | 2 | polievkové lyžice | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
cvikla - červená repa 1200 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cviklu ošúpeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky. Do hlbokého pekáča nalejeme olivový olej a plátky cvikly do neho poukladáme.
2.
ocot balzamikový 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • maslo 50 gramov • cesnak 8 strúčikov • cukor práškový ½ čajovej lyžičky
Cviklu pokvapkáme vinným octom, osolíme, posypeme korením, poukladáme na ňu plátky masla a cesnaku. Cviklu ľahko pocukríme preosiatym práškovým cukrom.
3.
Pekáč s cviklou zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme hodinu.
4.
Po hodine cviklu v pekáči pootáčame, opäť zakryjeme a dáme do vypnutej rúry na 10 minút dopiecť. Upečenú cviklu môžeme podávať teplú, mierne vychladenú alebo aj studenú.
Dobrú chuť!