Pečená cvikla s cesnakom

Chutná príloha k mäsu. Vhodná aj ako predjedlo so syrovou oblohou. Zaujímavý vegetariánsky obed môže tvoriť takto pečená cvikla s kelovým prívarkom.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,cesnak,Zeleninové prílohy,Sezónne recepty
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
Kelový prívarok so zemiakmi recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 8 44 | strúčikov kcal | |
cukor práškový | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
cvikla - červená repa | 1200 576 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
ocot balzamikový | 2 27 | polievkové lyžice kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
cvikla - červená repa 1200 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cviklu ošúpeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky. Do hlbokého pekáča nalejeme olivový olej a plátky cvikly do neho poukladáme.

2.
ocot balzamikový 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • maslo 50 gramov • cesnak 8 strúčikov • cukor práškový ½ čajovej lyžičky
Cviklu pokvapkáme vinným octom, osolíme, posypeme korením, poukladáme na ňu plátky masla a cesnaku. Cviklu ľahko pocukríme preosiatym práškovým cukrom.

3.
Pekáč s cviklou zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme hodinu.

4.
Po hodine cviklu v pekáči pootáčame, opäť zakryjeme a dáme do vypnutej rúry na 10 minút dopiecť. Upečenú cviklu môžeme podávať teplú, mierne vychladenú alebo aj studenú.


Dobrú chuť!