svetvomne.sk

Červená kapusta s pomarančom

     

Dusená červená kapusta s čerstvou pomarančovou šťavou má jemnú citrusovú chuť.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cibuľa200gramov
Cukor kryštálový50gramov
Cukor kryštálový
Kapusta hlávková červená1200gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Ocot
Olej olivový30mililitrov
Pomarančová šťava300mililitrov
Soľ2čajové lyžičky
Soľ
Zemiaky100gramov

1. 

kapusta hlávková červená 1200 g  cibuľa 200 g  olej olivový 30 ml  cukor kryštálový 50 g  bobkový list 2 ks

Hlávku kapusty opláchneme pod vodou, osušíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame. Krájame ju proti smeru listov, pričom ju otáčame, aby sme ju nemali nakrájanú na dlhé slížiky, hlúb nekrájame. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a speníme ju na horúcom oleji v hlbokom hrnci. Prisypeme cukor a keď sa rozpustí pridáme bobkový list. Cukor necháme jemne skaramelizovť...

2. 

soľ 2 ČL  korenie rasca drvená 1 ČL

...prisypeme pokrájanú kapustu, osolíme a pridáme rascu. Premiešame a pod pokrievkou za občasného miešania podusíme 10 minút.

3. 

pomarančová šťava 300 ml

Prilejeme pomarančovú šťavu a ďalej dusíme do zmäknutia kapusty.

4. 

zemiaky 100 g  ocot  soľ  cukor kryštálový

Nakoniec kapustu zahustíme, očisteným, na kašu postrúhaným zemiakom a pridáme podľa chuti ocot (pridanie octu závisí od kyslosti pomarančovej šťavy). Môžeme podľa potreby aj dosoliť a docukriť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť