svetvomne.sk

Červená kapusta s pomarančom

    

Dusená červená kapusta s čerstvou pomarančovou šťavou má jemnú citrusovú chuť.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cibuľa200gramov
cukor kryštálový50gramov
cukor kryštálový-
kapusta hlávková červená1200gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
ocot-
olej olivový30mililitrov
pomarančová šťava300mililitrov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
zemiaky100gramov

1. 

kapusta hlávková červená 1200 gramov  cibuľa 200 gramov  olej olivový 30 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  bobkový list 2 kusy

Hlávku kapusty opláchneme pod vodou, osušíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame. Krájame ju proti smeru listov, pričom ju otáčame, aby sme ju nemali nakrájanú na dlhé slížiky, hlúb nekrájame. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a speníme ju na horúcom oleji v hlbokom hrnci. Prisypeme cukor a keď sa rozpustí pridáme bobkový list. Cukor necháme jemne skaramelizovť...

2. 

soľ 2 čajové lyžičky  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

...prisypeme pokrájanú kapustu, osolíme a pridáme rascu. Premiešame a pod pokrievkou za občasného miešania podusíme 10 minút.

3. 

pomarančová šťava 300 mililitrov

Prilejeme pomarančovú šťavu a ďalej dusíme do zmäknutia kapusty.

4. 

zemiaky 100 gramov  ocot  soľ  cukor kryštálový

Nakoniec kapustu zahustíme, očisteným, na kašu postrúhaným zemiakom a pridáme podľa chuti ocot (pridanie octu závisí od kyslosti pomarančovej šťavy). Môžeme podľa potreby aj dosoliť a docukriť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť