RECEPTY

Dusená biela kapusta

Dusená biela kapusta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Dusenú hlávkovú kapustu podávame k pečenej kačiči alebo k pečeným bravčovým mäsám. Ak pri jej príprave použitý cukor necháme skaramelizovať bude mať hotový pokrm podľa stupňa karamelizácie vždy inú výslednú farbu.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Zeleninové prílohy,,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

6

Hmotnosť porcie

356 g

Energia porcie

157 kcal

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa

300

132

gramov

kcal

cukor kryštálový

2

121

polievkové lyžice

kcal

kapusta hlávková biela

1600

464

gramov

kcal

korenie rasca drvená

1

17

čajová lyžička

kcal

ocot

4

26

polievkové lyžice

kcal

olej slnečnicový

20

180

mililitrov

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Krájanie kapusty

kapusta hlávková biela 1600 gramov

Z povrchu hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy a celú hlávku opláchneme pod tečúcou vodou. Kapustu osušíme a prekrojíme na štvrtiny. Krájame tenké prúžky, tvrdý stred - hĺub kapusty nekrájame. Pri krájaní otáčame kapustu tak aby sme hlúb v podstate okrájali.

Z povrchu hlávkovej kapusty odstránime...

2. Príprava cibuľovo - karamelového základu

cibuľa 300 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme a nakrájame. V hlbokom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a podusíme chvíľu pod pokrievkou. Cibuľa nesmie prihorieť. Pridáme cukor a za stáleho miešanie ho skaramelizujeme do požadovanej farby.

Cibuľu očistíme a nakrájame. V hlbokom hrnci...

3. 

soľ 2 čajové lyžičky  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  voda 100 mililitrov

Do hrnca pridáme pokrájanú kapustu, soľ a rascu. Dobre premiešame. Ak je kapusta suchšia a tuhšia (zimná) môžeme ju podľa potreby podliať vodou. Dusíme pod pokrievkou 20 - 30 minút za občasného premiešania.

Do hrnca pridáme pokrájanú kapustu, soľ a...

4. 

ocot 4 polievkové lyžice

Do hotovej kapusty pridáme ocot a premiešame. Prípadne ju podľa chuti ešte dosolíme.

Do hotovej kapusty pridáme ocot a premiešame....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť