Dusená kapusta s bravčovými párkami.
Chutné a na peňaženku nenáročné jedlo z kapusty a bravčových párkov, vhodnou prílohou je domáca parená knedľa.
recept,fotorecept,párky bravčové,kapusta hlávková biela,Bravčové mäso,Slovenská kuchyňa,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 | kus | |
kapusta hlávková biela | ½ | kusu | |
korenie rasca drvená | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
ocot | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
párky bravčové | 350 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
voda | 0.3 | litra |
Recept
4.
kapusta hlávková biela ½ kusu • korenie rasca drvená • korenie čierne mleté • soľ zeleninová • voda 0.2 litra • soľ
Pridáme na tenké pásiky pokrájanú kapustu, osolíme, pridáme rascu, vegetu a mleté čierne korenie. Podlejeme vodou a prikryté dusíme 20 minút.
5.
múka hladká 2 polievkové lyžice • voda 0.1 litra • ocot ½ čajovej lyžičky
Keď kapusta zmäkne zahustíme vo vode rozmiešanou múkou a ešte chvíľu povaríme. Po dovarení pridáme ocot.
6.
Servírujeme s knedľou.
Dobrú chuť!