svetvomne.sk

Cviklový šalát s medovkou

     

Jemný cviklový šalát s jogurtom a medovkou, ktorá dá šalátu upokojujúcu príchuť:) Šalát je vhodný ako príloha k pikantným pokrmom, alebo len tak, ako hlavný chod na večeru.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Citrónová šťava3polievkové lyžice
Cukor trstinový15gramov
Cvikla - červená repa450gramov
Jogurt biely 3,5% tuku500gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Medovka
Soľ himalájska ružová½čajovej lyžičky

1. 

cvikla - červená repa 450 g

Cviklu umyjeme a vložíme do viacej vody. Varíme domäkka cca 30 - 50 min (závisí od veľkosti). Po vychladnutí ošúpeme škrabkou na zemiaky.

2. 

cukor trstinový 15 g  korenie čierne mleté ¼ ČL  citrónová šťava 3 PL  soľ himalájska ružová ½ ČL

Cviklu nahrubo postrúhame a pridáme k nej cukor, korenie, citrónovú šťavu a soľ. Premiešame.

3. 

medovka

Medovku umyjeme a lístočky otrháme. Nakrájame nadrobno.

4. 

Medovku...

5. 

jogurt biely 3,5% tuku 500 g

...a jogurt pridáme do cvikle a premiešame. Podávame dobre vychladené.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť