Cviklový šalát s medovkou
Jemný cviklový šalát s jogurtom a medovkou, ktorá dá šalátu upokojujúcu príchuť:) Šalát je vhodný ako príloha k pikantným pokrmom, alebo len tak, ako hlavný chod na večeru.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,medovka,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 3 | polievkové lyžice | |
cukor trstinový | 15 | gramov | |
cvikla - červená repa | 450 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
medovka | - | ||
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
cvikla - červená repa 450 gramov
Cviklu umyjeme a vložíme do viacej vody. Varíme domäkka cca 30 - 50 min (závisí od veľkosti). Po vychladnutí ošúpeme škrabkou na zemiaky.
2.
cukor trstinový 15 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • citrónová šťava 3 polievkové lyžice • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky
Cviklu nahrubo postrúhame a pridáme k nej cukor, korenie, citrónovú šťavu a soľ. Premiešame.
4.
Medovku...
5.
jogurt biely 3,5% tuku 500 gramov
...a jogurt pridáme do cvikle a premiešame. Podávame dobre vychladené.
Dobrú chuť!