svetvomne.sk

Cviklový šalát s chrenom a jablkom

    

Vďaka vysokému obsahu chrenu silne pikantný, až pálivý šalát plný zdraviu prospešných potravín. Vhodný ako príloha k pokrmom najmä počas obdobia chrípky.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
chren čerstvý - koreň40gramov
citrónová šťava30mililitrov
cvikla - červená repa300gramov
jablká200gramov
med30gramov
voda50mililitrov

1. 

cvikla - červená repa 300 gramov

Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka.

2. 

jablká 200 gramov  chren čerstvý - koreň 40 gramov

Vychladenú cviklu ošúpeme a pokrájame na plátky. Ošúpeme jablká a chren.

3. 

Chren najemno postrúhame (máme ho asi 1,5 polievkovej lyžice) a vložíme do misy.

4. 

Polovicu jabĺk postrúhame na kašu a pridáme ku chrenu, premiešame.

5. 

med 30 gramov  voda 50 mililitrov  citrónová šťava 30 mililitrov

Pridáme cviklu. V miske s vodou rozpustíme med a prilejeme čerstvú citrónovú šťavu.

6. 

Druhú polovicu jabĺk postrúhame na hrubšie slížiky, pridáme do misy s cviklou.

7. 

Prilejeme medovo-citrónový nálev a dobre premiešame.

8. 

Podávame ozdobený sladkým lístkom stévie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť