svetvomne.sk

Cviklový šalát s chrenom a jablkom

Vďaka vysokému obsahu chrenu silne pikantný, až pálivý šalát plný zdraviu prospešných potravín. Vhodný ako príloha k pokrmom najmä počas obdobia chrípky.

 

Počet porcií: 3

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Chren čerstvý - koreň40gramov
Citrónová šťava30mililitrov
Cvikla - červená repa300gramov
Jablká200gramov
Med30gramov
Voda50mililitrov

1. 

cvikla - červená repa 300 g

Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka.

2. 

jablká 200 g  chren čerstvý - koreň 40 g

Vychladenú cviklu ošúpeme a pokrájame na plátky. Ošúpeme jablká a chren.

3. 

Chren najemno postrúhame (máme ho asi 1,5 polievkovej lyžice) a vložíme do misy.

4. 

Polovicu jabĺk postrúhame na kašu a pridáme ku chrenu, premiešame.

5. 

med 30 g  voda 50 ml  citrónová šťava 30 ml

Pridáme cviklu. V miske s vodou rozpustíme med a prilejeme čerstvú citrónovú šťavu.

6. 

Druhú polovicu jabĺk postrúhame na hrubšie slížiky, pridáme do misy s cviklou.

7. 

Prilejeme medovo-citrónový nálev a dobre premiešame.

8. 

Podávame ozdobený sladkým lístkom stévie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť