svetvomne.sk

Cviklový šalát so zelerom a jogurtom

Chutný šalát, plný vitamínov a minerálov, vhodný ako zdravá večera, ale aj ako príloha k pečenému mäsu.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
citrón1kus
cvikla - červená repa1kilogram
jablká300gramov
jogurt biely 3,5% tuku500gramov
med1polievková lyžica
orechy vlašské80gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda50mililitrov
zeler150gramov

1. 

cvikla - červená repa 1 kg

Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka. Vychladíme a ošúpeme.

2. 

Cviklu nakrájame na asi 1 cm široké plátky a pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu, prípadne pokrájame na malé kocky.

3. 

zeler 150 g

Zeler ošúpeme a najemno nastrúhame.

4. 

Pridáme do cvikle a premiešame.

5. 

voda 50 ml  med 1 PL  citrón 1 ks  soľ 1.5 ČL

Vo vode rozpustíme med, primiešame citrónovú šťavu a soľ.

6. 

Nálev prilejeme do šalátu a premiešame.

7. 

jablká 300 g

Očistíme a nadrobno nakrájame jablká.

8. 

Jablká primiešame do šalátu,...

9. 

orechy vlašské 80 g

...pridáme jemne nasekané orechy,...

10. 

jogurt biely 3,5% tuku 500 g

...jogurt a premiešame.

11. 

Podľa chuti môžeme dosoliť alebo dochutiť ešte citrónovou šťavou. Uložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť