Cviklový šalát so zelerom a jogurtom
Chutný šalát, plný vitamínov a minerálov, vhodný ako zdravá večera, ale aj ako príloha k pečenému mäsu.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,zeler,jablká,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Červená repa › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Zeler ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 | kus | |
cvikla - červená repa | 1 | kilogram | |
jablká | 300 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 500 | gramov | |
med | 1 | polievková lyžica | |
orechy vlašské | 80 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 50 | mililitrov | |
zeler | 150 | gramov |
Recept
2.
Cviklu nakrájame na asi 1 cm široké plátky a pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu, prípadne pokrájame na malé kocky.
4.
Pridáme do cvikle a premiešame.
5.
voda 50 mililitrov • med 1 polievková lyžica • citrón 1 kus • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Vo vode rozpustíme med, primiešame citrónovú šťavu a soľ.
6.
Nálev prilejeme do šalátu a premiešame.
8.
Jablká primiešame do šalátu,...
11.
Podľa chuti môžeme dosoliť alebo dochutiť ešte citrónovou šťavou. Uložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme podávať.
Dobrú chuť!