RECEPTY

Špenátové palacinky plnené šunkou

Špenátové palacinky plnené šunkou

Podľa tohoto receptu si ľahko pripravíte atraktívne slané a zelené palacinky. Naplniť si ich môžete podľa svojej chuti, napríklad aj syrom a listovým šalátom.

recept,fotorecept,špenát mrazený,šunka bravčová,Bravčové mäso,,Veľkonočné

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak5strúčikov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká200gramov
olej repkový-
smotanová nátierka termizovaná200gramov
soľ1
vajce slepačie2kusy
špenát mrazený600gramov
šunka bravčová200gramov

 

Recept

1. Rozmrazíme a podusíme špenát

špenát mrazený 600 gramov  cesnak 2 strúčiky

Do hrnca vložíme mrazený špenát. Spolu s cesnakom ho chvíľu podusíme.

2. 

vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  soľ 1 ĆL

Do vychladeného špenátu pridáme vajcia a mlieko. Osolíme.

3. 

múka hladká 200 gramov

Do špenátu postupne zamiešame múku. Tyčovým mixérom premixujeme.

4. 

olej repkový

Prvú palacinku opečieme na troške oleja. Pod druhú palacinku olej už nedávame. Opečieme z oboch strán.

5. 

smotanová nátierka termizovaná 200 gramov  cesnak 3 strúčiky  šunka bravčová 200 gramov

Cesnakovú nátierku pripravíme zmiešaním smotanovej nátierky s rozpučeným cesnakom. Palacinku natrieme cesnakovou nátierkou, poukladáme na ňu plátky šunky a zrolujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies