Špenátové palacinky plnené šunkou
Podľa tohoto receptu si ľahko pripravíte atraktívne slané a zelené palacinky. Naplniť si ich môžete podľa svojej chuti, napríklad aj syrom a listovým šalátom.
recept,fotorecept,špenát mrazený,šunka bravčová,Bravčové mäso,,Veľkonočné
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej repkový | - | ||
smotanová nátierka termizovaná | 200 | gramov | |
soľ | 1 | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
špenát mrazený | 600 | gramov | |
šunka bravčová | 200 | gramov |
Recept
1. Rozmrazíme a podusíme špenát
špenát mrazený 600 gramov • cesnak 2 strúčiky
Do hrnca vložíme mrazený špenát. Spolu s cesnakom ho chvíľu podusíme.

2.
vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • soľ 1 ĆL
Do vychladeného špenátu pridáme vajcia a mlieko. Osolíme.


4.
Prvú palacinku opečieme na troške oleja. Pod druhú palacinku olej už nedávame. Opečieme z oboch strán.

5.
smotanová nátierka termizovaná 200 gramov • cesnak 3 strúčiky • šunka bravčová 200 gramov
Cesnakovú nátierku pripravíme zmiešaním smotanovej nátierky s rozpučeným cesnakom. Palacinku natrieme cesnakovou nátierkou, poukladáme na ňu plátky šunky a zrolujeme.

Dobrú chuť!