Recept na výborné slané palacinky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček.
recept,fotorecept,špenát mrazený,syr Ementál,syr Niva,Bezmäsité hlavné jedlá,,Veľkonočné
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
10
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
1.
špenát mrazený 600 gramov • cesnak 2 strúčiky
Do hrnca vložíme mrazený špenát. Spolu s cesnakom ho chvíľu podusíme.
2.
vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • soľ 1 ĆL
Do vychladeného špenátu pridáme vajcia a mlieko. Osolíme.
4. Pečieme
Prvú palacinku opečieme na troške oleja. Pod druhú palacinku olej už nedávame. Opečieme z oboch strán.
5. Príprava syrovej omáčky
syr Ementál 100 gramov • syr Niva 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
V hrnci na ohni roztopíme v mlieku syry. Necháme vychladnúť. Vlažnou omáčkou polejeme palacinky.
Dobrú chuť!
cesnak | 2 | strúčiky | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej repkový | - | ||
soľ | 1 | ||
syr Ementál | 100 | gramov | |
syr Niva | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
špenát mrazený | 600 | gramov |