svetvomne.sk

Zelerové placky so syrom

     

Úžasne chutné, pečené placky zo zeleru. Aromatická vôňa zeleru sa pri príprave stratí a placky z neho sa stanú obľúbenou pochúťkou aj pre deti, ktoré zeler všeobecne nemusia :)

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej repkový1polievková lyžica
Petržlenová vňať
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka50gramov
Syr ementál200gramov
Vajce slepačie2kusy
Zeler700gramov
Pečená cvikla s cesnakom
Zemiaková kaša

1. 

zeler 700 g

Zeler ošúpeme a postrúhame na kašu.

2. 

vajce slepačie 2 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Pridáme vajíčka, soľ a korenie. Premiešame.

3. 

syr Ementál 200 g

Syr nahrubo postrúhame.

4. 

strúhanka 50 g

Syr, spolu so strúhankou pridáme k zeleru.

5. 

petržlenová vňať

Nasekáme petržlenovú vňať ( v množstve podľa chuti).

6. 

Pridáme ju do cesta, premiešame...

7. 

...a z cesta si pripravíme guľôčky.

8. 

olej repkový 1 PL

Guľôčky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie (papier potrieme olejom) a vytvarujeme do placiek. Vložíme do rozohriatej rúry a 15 minút pečieme pri teplote asi 200°C.

9. 

Pomocou obracačky placky opatrne obrátime. Syr, ktorý sa v nich roztopil ich robí krehké. Pečieme ďalej z druhej strany 15-20 minút. Upečené placky vyberieme, necháme vychladnúť na plechu.

10. 

Zemiaková kaša recept  Pečená cvikla s cesnakom recept

Podávame ako hlavné jedlo, napríklad so zemiakovou kašou, pečenou cviklou, alebo s chutným zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť