svetvomne.sk

Pečená kapusta

     

Chutný vegetariánsky obed alebo večera. Podávame s niektorou zo zemiakových príloh.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Kapusta hlávková biela1250gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Múka cícerová hladká50gramov
Olej slnečnicový100mililitrov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie4kusy

1. 

kapusta hlávková biela 1250 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL

Kapustu na jemnučko nakrájame. Pridáme soľ, korenie a rascu, premiešame a necháme 15 minút postáť.

2. 

vajce slepačie 4 ks

Vmiešame vajíčka...

3. 

múka cícerová hladká 50 g

...a múku.

4. 

olej slnečnicový 100 ml

Na plech nalejeme olej a do plechu vložíme kapustu. Dobre utlačíme.

5. 

Vložíme do rozohriatej rúry, zakryjeme a 20 minút pečieme pri teplote asi 200°C. Potom odokryjeme, znížime trochu teplotu a 20 minút dopekáme. Rúru vypneme a v zostatkovom teple necháme kapustu v rúre ďalších 20 minút odpočívať. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť