Pečená kapusta
Chutný vegetariánsky obed alebo večera. Podávame s niektorou zo zemiakových príloh.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegetariánske recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
kapusta hlávková biela | 1250 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka cícerová hladká | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 1250 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Kapustu na jemnučko nakrájame. Pridáme soľ, korenie a rascu, premiešame a necháme 15 minút postáť.
4.
olej slnečnicový 100 mililitrov
Na plech nalejeme olej a do plechu vložíme kapustu. Dobre utlačíme.
5.
Vložíme do rozohriatej rúry, zakryjeme a 20 minút pečieme pri teplote asi 200°C. Potom odokryjeme, znížime trochu teplotu a 20 minút dopekáme. Rúru vypneme a v zostatkovom teple necháme kapustu v rúre ďalších 20 minút odpočívať. Podávame teplé.
Dobrú chuť!