svetvomne.sk

Zapekané zemiakové palacinky so syrom

    

Ostalo vám zemiakové pyré či kaša? Neviete čo s ňou? Upečte si tieto vynikajúce slané palacinky.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká300gramov
olej slnečnicový1čajová lyžička
olej slnečnicový-
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Ementál200gramov
syr Feta100gramov
vajce slepačie2kusy
Ľahké zemiakové pyré recept1kilogram

1. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  Ľahké zemiakové pyré recept 1 kilogram  soľ ½ čajovej lyžičky

Do hlbokej misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka a zemiakovú kašu (namiesto zemiakovej kaše môžeme pridať aj v šupke uvarené, ošúpané a pretlačené zemiaky vo váhe cca 500 gramov). Pridáme soľ a dobre všetko rozmiešame.

2. 

múka hladká 300 gramov

Do cesta vmiešame múku. Ak je príliš riedke múku ešte pridáme, ak je husté prilejeme trochu mlieka. Cesto musí mať ľahko hustú konzistenciu - nesmie sa ľahko liať.

3. 

olej slnečnicový 1 čajová lyžička

Na panvici zohrejeme lyžičku oleja a do stredu panvice nalejeme veľkú naberačku cesta.

4. 

Keďže cesto sa ľahko neleje rozotrieme do naberačkou, krúživými pohybmi, na celú panvicu.

5. 

olej slnečnicový

Palacinku upečieme z jednej strany na strednom plameni, obrátime a dopečieme z druhej strany. Ak má cesto správnu konzistenciu palacinka sa ľahko obracia a netrhá sa. Každú ďalšiu palacinku kladieme do relatívne suchej panvice. Po jej rozotrení kvapneme na okraj trochu oleja a pootočením panvice ho rozlejeme po celom obvode.

6. 

syr Ementál 200 gramov

Upečené palacinky (10ks) jemne posypeme strúhaným syrom.

7. 

Poskladáme ich na trojuholníky a takmer postojačky ich kladieme do zapekacej misy.

8. 

syr Feta 100 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov

Syr nastrúhame a zmiešame so smotanou.

9. 

Zalejeme palacinky a posypeme ich povrchu zvyšným syrom, ktorým sme ich plnili.

10. 

Zapekáme v rozohriatej rúre pri 200°C 15-20 minút.

11. 

Necháme chvíľu vychladnúť - syr stuhne a nakrájame ich na porcie. Podávame s čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť