Brokolicový nákyp
Lahodná pochúťka nielen pre vegetariánov
recept,fotorecept,brokolica,mlieko polotučné 1,5%,vajce slepačie,syr Ementál,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 500 | gramov | |
korenie biele mleté | - | ||
maslo | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - | ||
syr Ementál | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Uvaríme brokolicu
Na ružičky rozobratú brokolicu uvaríme v pare takmer domäkka. Jemne osolíme.
2. Príprava zápražky a bešamelu
múka hladká 1 polievková lyžica • maslo 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • korenie biele mleté
Svetlú zápražku pripravíme pridaním múky do rozohriateho masla. Postupne prilievame studené mlieko, uvaríme hustý bešamel. Okoreníme mletým bielym korením. Necháme vychladnúť.
3. Všetko dokopy zmiešame
vajce slepačie 4 kusy • syr Ementál 80 gramov • muškátový oriešok mletý
Brokolicu zmiešame s bešamelom, pridáme nastrúhaný syr a rozšľahané žĺtka. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec postupne pridávame z bielkov vyšľahaný sneh. Ochutíme štipkou strúhaného muškátového orieška.
4.
Masu rozotrieme do vymastenej zapekacej misy.
5. Pečieme
V teplovzdušnej rúre pečieme 25 minút na 180 °C dozlatista.
Dobrú chuť!