RECEPTY

Gemerské pirohy

Gemerské pirohy

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

recept,fotorecept,mlieko kyslé,tvaroh hrudkovitý,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
mlieko kyslé250mililitrov
múka hladká500gramov
olej slnečnicový50litre
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)150mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
tvaroh hrudkovitý150gramov
vajce slepačie2kusy
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

múka hladká 500 gramov  voda 100 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  mlieko kyslé 250 mililitrov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Vláčne cesto vypracujeme zmiešaním múky so soľou, vodou, sódou bikarbónou a kyslým mliekom.

2. 

tvaroh hrudkovitý 150 gramov  vajce slepačie 2 kusy  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  soľ

V menšej miske vymiešame tvaroh s vajíčkami, pridáme červenú papriku, zamiešame. Jemne osolíme.

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme štvorce, ktoré potom plníme tvarohovou zmesou. Protiľahlé rohy štvorca spojíme, cesto na okrajoch pritlačíme prstami alebo vidličkou, aby sa dobre spojilo a plnka z neho nevytiekla.

4. 

olej slnečnicový 50 litre  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 mililitrov

Trojuholníky vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji. Podávame s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť