svetvomne.sk

Gemerské pirohy

     

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
Mlieko kyslé250mililitrov
Múka hladká500gramov
Olej slnečnicový50litre
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Smotana kyslá (14-18% tuku)150mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Soľg
Tvaroh hrudkovitý150gramov
Vajce slepačie2kusy
Voda100mililitrov

1. 

múka hladká 500 g  voda 100 ml  soľ 1 ČL  mlieko kyslé 250 ml  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Vláčne cesto vypracujeme zmiešaním múky so soľou, vodou, sódou bikarbónou a kyslým mliekom.

2. 

tvaroh hrudkovitý 150 g  vajce slepačie 2 ks  paprika červená mletá 1 ČL  soľ

V menšej miske vymiešame tvaroh s vajíčkami, pridáme červenú papriku, zamiešame. Jemne osolíme.

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme štvorce, ktoré potom plníme tvarohovou zmesou. Protiľahlé rohy štvorca spojíme, cesto na okrajoch pritlačíme prstami alebo vidličkou, aby sa dobre spojilo a plnka z neho nevytiekla.

4. 

olej slnečnicový 50 l  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 ml

Trojuholníky vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji. Podávame s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť