svetvomne.sk

Vyprážané šampiňóny

    

Jednoduché vyprážané šampiňóny v trojobale. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
múka hladká-
olej fritovací-
soľ¼čajovej lyžičky
soľ-
strúhanka-
vajce slepačie2kusy
voda-
zemiaky600gramov
šampiňóny500gramov

1. 

šampiňóny 500 gramov  múka hladká  vajce slepačie 2 kusy  soľ ¼ čajovej lyžičky  strúhanka

Šampiňóny očistíme. Obalíme ich v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku so soľou a v strúhanke.

2. 

olej fritovací

Obalené šampiňóny kladieme do horúceho oleja...

3. 

...a zo všetkých strán ich osmažíme do zlatova. Po vysmažení ich vyberieme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný olej.

4. 

zemiaky 600 gramov  voda  soľ

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť