svetvomne.sk

Vyprážané šampiňóny

     

Jednoduché vyprážané šampiňóny v trojobale. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

šampiňóny 500 g  múka hladká  vajce slepačie 2 ks  soľ ¼ ČL  strúhanka

Šampiňóny očistíme. Obalíme ich v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku so soľou a v strúhanke.

2. 

olej fritovací

Obalené šampiňóny kladieme do horúceho oleja...

3. 

...a zo všetkých strán ich osmažíme do zlatova. Po vysmažení ich vyberieme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný olej.

4. 

zemiaky 600 g  voda  soľ

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť