Tofu ražniči v cestíčku

Jednoduchý a chutný recept na prípravu tofu.
recept,fotorecept,šampiňóny,tofu biele,jablká,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
jablká | 300 183 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tofu biele | 150 126 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
šampiňóny | 300 48 | gramov kcal |
Recept
1.
šampiňóny 300 gramov • tofu biele 150 gramov • jablká 300 gramov
Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Tofu pokrájame na menšie štvorčeky, alebo obdĺžničky, nie však moc tenké, aby sa nám pri napichovaní na špajdľu nerozpadávali. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Tofu, šampiňóny a jablká striedavo napichujeme na špajdľu.

2.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • múka hladká • vajce slepačie 4 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Z mlieka, hladkej múky (pridávame podľa potreby), vajec a soli si pripravíme stredne husté cestíčko.

3.
Na panvici rozohrejeme olej, ražniči ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 5 minút vyprážame.

4.
Ražniči otočíme a odkryté vypražíme do zlatista aj z druhej strany.

5.
Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!