Tofu ražniči v cestíčku
Jednoduchý a chutný recept na prípravu tofu.
recept,fotorecept,šampiňóny,tofu biele,jablká,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
jablká | 300 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tofu biele | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
šampiňóny | 300 | gramov |
Recept
1.
šampiňóny 300 gramov • tofu biele 150 gramov • jablká 300 gramov
Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Tofu pokrájame na menšie štvorčeky, alebo obdĺžničky, nie však moc tenké, aby sa nám pri napichovaní na špajdľu nerozpadávali. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Tofu, šampiňóny a jablká striedavo napichujeme na špajdľu.
2.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • múka hladká • vajce slepačie 4 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Z mlieka, hladkej múky (pridávame podľa potreby), vajec a soli si pripravíme stredne husté cestíčko.
3.
Na panvici rozohrejeme olej, ražniči ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 5 minút vyprážame.
4.
Ražniči otočíme a odkryté vypražíme do zlatista aj z druhej strany.
5.
Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!