svetvomne.sk

Tofu ražniči v cestíčku

    

Jednoduchý a chutný recept na prípravu tofu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
jablká300gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká-
olej fritovací-
soľ½čajovej lyžičky
tofu biele150gramov
vajce slepačie4kusy
šampiňóny300gramov

1. 

šampiňóny 300 gramov  tofu biele 150 gramov  jablká 300 gramov

Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Tofu pokrájame na menšie štvorčeky, alebo obdĺžničky, nie však moc tenké, aby sa nám pri napichovaní na špajdľu nerozpadávali. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Tofu, šampiňóny a jablká striedavo napichujeme na špajdľu.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  múka hladká  vajce slepačie 4 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Z mlieka, hladkej múky (pridávame podľa potreby), vajec a soli si pripravíme stredne husté cestíčko.

3. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej, ražniči ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 5 minút vyprážame.

4. 

Ražniči otočíme a odkryté vypražíme do zlatista aj z druhej strany.

5. 

Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť