svetvomne.sk

Vyprážané šampiňóny v cestíčku

     

Chutné strapaté šampiňónové klobúčiky podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Masť bravčová1polievková lyžica
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká200gramov
Olej fritovací
Pažítka2polievkové lyžice
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Zemiaky500gramov
Šampiňóny300gramov

1. 

múka hladká 200 g  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  soľ ½ ČL

Z múky, vajec, mlieka a soli vymiešame hladké, tekuté cestíčko. Ak je cesto riedke pridáme ešte trochu múky, ak husté prilejeme po lyžiciach mlieko.

2. 

šampiňóny 300 g

Šampiňóny ošúpeme a odstránime im nožičky,ktoré si odložíme bokom. Klobúčiky zalejeme pripraveným cestíčkom a väčšou lyžicovidličkou ich opatrne premiešame.

3. 

olej fritovací

Šampiňónové hlavičky, po jednej, pomocou lyžicovidličky kladieme do horúceho oleja a 3-3,5 minúty z každej strany vypražíme. Použitím lyžicovidličky sa okolo hlavičiek pri vkladaní vytvorí strapatenie.

4. 

Hlavičky kladieme najprv klobúčikom dolu. Keď ich prevraciame na chvíľu ich zložíme z ohňa, lebo prskajú. Na oheň ich vzápätí vrátime a dosmažíme.

5. 

Vysmažené šampiňóny vyberieme pomocou dierkovanej naberačky na papierovú kuchynskú utierku.

6. 

zemiaky 500 g  masť bravčová 1 PL  pažítka 2 PL

K šampiňónom uvaríme malé zemiaky v celku. Po uvarení ich omastíme trochou masti a posypeme nasekanou pažítkou.

7. 

Do zbytku cestíčka nasypeme nakoniec šampiňónové nožičky, premiešame a rozdelíme na 3-4 kôpky. Vysmažíme ich takisto ako klobúčiky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť