Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou
Cestoviny s karfiólom, zapečené s krémovým syrom a výbornou jednoduchou omáčkou.
recept,fotorecept,karfiol,cestoviny makaróny,šampiňóny,syr Gorgonzola,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cestoviny makaróny | 300 | gramov | |
karfiol | 300 | gramov | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
paradajkový pretlak | 150 | mililitrov | |
soľ | ½ | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Gorgonzola | 150 | gramov | |
šampiňóny | 200 | gramov |
Recept
1.
karfiol 300 gramov
Karfiol očistíme, umyjeme, rozdelíme na ružičky. Tie uvaríme v pare skoro do mäkka.
2.
šampiňóny 200 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • cesnak 1 strúčik
Menšie šampiňóny umyjeme, odstránime všetky nečistoty a rozkrájame na štvrtky. Podusíme v panvici na oleji cca 5 minút. Počas dusenia pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
3.
cestoviny makaróny 300 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Medzitým ako sa varí karfiol, dusia šampiňóny, uvaríme makaróny podľa návodu na obale.
4.
paradajkový pretlak 150 mililitrov • soľ ½ ĆL
Do šampiňónov prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a odstavíme. V mise zmiešame takmer uvarený karfiol, šampiňóny v paradajkovej omáčke a uvarené makaróny. Osolíme.
5.
syr Gorgonzola 150 gramov
Zmes vylejeme do zapekacej nádoby. Navrch poukladáme kusy syru, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200° C približne 10 minút.
Dobrú chuť!