svetvomne.sk

Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou

    

Cestoviny s karfiólom, zapečené s krémovým syrom a výbornou jednoduchou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak1strúčik
cestoviny makaróny300gramov
karfiol300gramov
olej olivový1polievková lyžica
paradajkový pretlak150mililitrov
soľ½
soľ½čajovej lyžičky
syr Gorgonzola150gramov
šampiňóny200gramov

1. 

karfiol 300 gramov

Karfiol očistíme, umyjeme, rozdelíme na ružičky. Tie uvaríme v pare skoro do mäkka.

2. 

šampiňóny 200 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  cesnak 1 strúčik

Menšie šampiňóny umyjeme, odstránime všetky nečistoty a rozkrájame na štvrtky. Podusíme v panvici na oleji cca 5 minút. Počas dusenia pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

3. 

cestoviny makaróny 300 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Medzitým ako sa varí karfiol, dusia šampiňóny, uvaríme makaróny podľa návodu na obale.

4. 

paradajkový pretlak 150 mililitrov  soľ ½ ĆL

Do šampiňónov prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a odstavíme. V mise zmiešame takmer uvarený karfiol, šampiňóny v paradajkovej omáčke a uvarené makaróny. Osolíme.

5. 

syr Gorgonzola 150 gramov

Zmes vylejeme do zapekacej nádoby. Navrch poukladáme kusy syru, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200° C približne 10 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť