svetvomne.sk

Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou

     

Cestoviny s karfiólom, zapečené s krémovým syrom a výbornou jednoduchou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cestoviny makaróny300gramov
Karfiol300gramov
Olej olivový1polievková lyžica
Paradajkový pretlak150mililitrov
Soľ½ĆL
Soľ½čajovej lyžičky
Syr gorgonzola150gramov
Šampiňóny200gramov

1. 

karfiol 300 g

Karfiol očistíme, umyjeme, rozdelíme na ružičky. Tie uvaríme v pare skoro do mäkka.

2. 

šampiňóny 200 g  olej olivový 1 PL  cesnak 1 strúčik

Menšie šampiňóny umyjeme, odstránime všetky nečistoty a rozkrájame na štvrtky. Podusíme v panvici na oleji cca 5 minút. Počas dusenia pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

3. 

cestoviny makaróny 300 g  soľ ½ ČL

Medzitým ako sa varí karfiol, dusia šampiňóny, uvaríme makaróny podľa návodu na obale.

4. 

paradajkový pretlak 150 ml  soľ ½ ĆL

Do šampiňónov prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a odstavíme. V mise zmiešame takmer uvarený karfiol, šampiňóny v paradajkovej omáčke a uvarené makaróny. Osolíme.

5. 

syr Gorgonzola 150 g

Zmes vylejeme do zapekacej nádoby. Navrch poukladáme kusy syru, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200° C približne 10 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť