Ružičkový kel so šampiňónmi

Ružičkový kel nepatrí len do polievky, ale dá sa z neho spraviť krásne a výživné jedlo, ktoré chutí aj odporcom tejto zdravej potraviny.
recept,fotorecept,šampiňóny,kel ružičkový,Bezmäsité hlavné jedlá,Racio raňajky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
235 g
Energia porcie
91 kcal
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Racio raňajky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Ružičkový kel (jar) › Sezóna - Ružičkový kel (jeseň) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
kel ružičkový | 220 95 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
olej repkový | ½ 5 | mililitra kcal | |
soľ | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
šampiňóny | 120 20 | gramov kcal |
Recept
2.
olej repkový ½ mililitra • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Smažíme spolu na rozpálenej panvici. Dochutíme korením.

3.
kel ružičkový 220 gramov
Každú ružičku kelu opláchneme, očistíme a prekrojíme na polky, prípadne štvrťky.

4.
soľ ¼ čajovej lyžičky
Kel pridáme do panvice, posolíme, premiešame a prikryjeme. Dusíme spolu asi 5 minút.

5.
cesnak 1 strúčik
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a pokračujeme v dusení do mierneho zmäknutia kelu.

Dobrú chuť!