svetvomne.sk

Ružičkový kel so šampiňónmi

    

Ružičkový kel nepatrí len do polievky, ale dá sa z neho spraviť krásne a výživné jedlo, ktoré chutí aj odporcom tejto zdravej potraviny.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak1strúčik
cibuľa120gramov
kel ružičkový220gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej repkový½mililitra
soľ¼čajovej lyžičky
šampiňóny120gramov

1. 

cibuľa 120 gramov  šampiňóny 120 gramov

Cibuľu a  šampiňóny si nakrájame nahrubo.

2. 

olej repkový ½ mililitra  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Smažíme spolu na rozpálenej panvici. Dochutíme korením.

3. 

kel ružičkový 220 gramov

Každú ružičku kelu opláchneme, očistíme a prekrojíme na polky, prípadne štvrťky.

4. 

soľ ¼ čajovej lyžičky

Kel pridáme do panvice, posolíme, premiešame a prikryjeme. Dusíme spolu asi 5 minút.

5. 

cesnak 1 strúčik

Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a pokračujeme v dusení do zmäknutia kelu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť