svetvomne.sk

Zemiakové placky s kyslou kapustou a šampiňónmi

     

Placky plné tých najlepších chutí.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak5strúčikov
Cibuľa200gramov
Kapusta kvasená350gramov
Majorán2čajové lyžičky
Múka cícerová hladká75gramov
Múka hladká1polievková lyžica
Olej repkový
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ1.75čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Voda100mililitrov
Zemiaky1250gramov
Šampiňóny350gramov

1. 

cibuľa 50 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

kapusta kvasená 350 g  paprika červená mletá 1 ČL  soľ ¼ ČL  voda 100 ml

Pridáme kapustu, papriku a soľ. Podlejeme vodou, premiešame a 5 minút podusíme.

3. 

šampiňóny 350 g

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

4. 

Šampiňóny pridáme ku kapuste, premiešame a ďalej spolu 15 minút dusíme.

5. 

múka hladká 1 PL  cesnak 1 strúčik

Kapustu poprášime múkou a premiešame, čím ju zahustíme. Nakoniec vmiešame očistený a pretlačení cesnak.

6. 

zemiaky 1250 g  cibuľa 150 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 1.5 ČL  majorán 2 ČL  cesnak 4 strúčiky  múka cícerová hladká 75 g

Zemiaky a cibuľu očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Vložíme do misy, pridáme vajcia, soľ, majorán, očistený a pretlačený cesnak a trochu múky na zahustenie (môže byť aj bežná hladká múka). Dôkladne premiešame.

7. 

olej repkový

Z cesta tvoríme placky a vyprážame v horúcom oleji...

8. 

...z oboch strán. Vypražené placky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť