Placky plné tých najlepších chutí.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,šampiňóny,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
12
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
2.
kapusta kvasená 350 gramov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • soľ ¼ čajovej lyžičky • voda 100 mililitrov
Pridáme kapustu, papriku a soľ. Podlejeme vodou, premiešame a 5 minút podusíme.
4.
Šampiňóny pridáme ku kapuste, premiešame a ďalej spolu 15 minút dusíme.
5.
múka hladká 1 polievková lyžica • cesnak 1 strúčik
Kapustu poprášime múkou a premiešame, čím ju zahustíme. Nakoniec vmiešame očistený a pretlačení cesnak.
6.
zemiaky 1250 gramov • cibuľa 150 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • cesnak 4 strúčiky • múka cícerová hladká 75 gramov
Zemiaky a cibuľu očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Vložíme do misy, pridáme vajcia, soľ, majorán, očistený a pretlačený cesnak a trochu múky na zahustenie (môže byť aj bežná hladká múka). Dôkladne premiešame.
8.
...z oboch strán. Vypražené placky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.
Dobrú chuť!
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
kapusta kvasená | 350 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
múka cícerová hladká | 75 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej repkový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1.75 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov | |
zemiaky | 1250 | gramov | |
šampiňóny | 350 | gramov |