Tekvicové gnocchi s pestom

Tento recept nepatrí k jednoduchým a málo pracným, ale pri prvom súste každý pochopí že to jednoducho stojí za ten chuťový zážitok.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 361 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
tekvica hokkaido | 600 240 | gramov kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 400 368 | gramov kcal |
Recept
1. Uvaríme tekvicu
tekvica hokkaido 600 gramov
Tekvicovú dužinu na pare uvaríme do mäkka. Uvarenú ju v miske rozmixujeme.

2.
zemiaky 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich do mäkka. Uvarené zemiaky rozmixujeme a pridáme k tekvici. Osolíme.

3.
múka polohrubá 250 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Do zemiakovo tekvicovej zmesi pridáme múku, krupicu a žĺtok. Všetko spolu premiešame.

4.
Z cesta vytvoríme tenšie valčeky, ktoré nakrájame do tvaru nokov.

5.
Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode až kým nevyplávajú na povrch, cca 7 minút.

Dobrú chuť!