svetvomne.sk

Zemiakové placky

    

Výborné chrumkavé placky.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
cesnak-
cibuľa150gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hrubá150gramov
olej slnečnicový-
petržlenová vňať10gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy
zemiaky1.5kilogramu

1. 

zemiaky 1.5 kilogramu  cibuľa 150 gramov  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky očistíme a nahrubo nastúhame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  petržlenová vňať 10 gramov

K nastúhaným zemiakom pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame.

3. 

múka hrubá 150 gramov

Nakoniec dobre vmiešame múku.

4. 

olej slnečnicový

Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a vkladáme do neho zemiakovú zmes ktorú roztlačíme do tvaru menšej placky. Vyprážame z oboch strán. Po vypražení placky kladieme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

5. 

cesnak

Placky podávame s nakrájaným strúčikom cesnaku, ktorým si placku môžeme potrieť, aby sme dostali výraznejšiu cesnakovú chuť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť