svetvomne.sk

Zemiakové placky

     

Výborné chrumkavé placky.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Cesnak
Cibuľa150gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Múka hrubá150gramov
Olej slnečnicový
Petržlenová vňať10gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie3kusy
Zemiaky1.5kilogramu

1. 

zemiaky 1.5 kg  cibuľa 150 g  cesnak 3 strúčiky

Zemiaky očistíme a nahrubo nastúhame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.

2. 

vajce slepačie 3 ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca drvená 1 ČL  petržlenová vňať 10 g

K nastúhaným zemiakom pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame.

3. 

múka hrubá 150 g

Nakoniec dobre vmiešame múku.

4. 

olej slnečnicový

Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a vkladáme do neho zemiakovú zmes ktorú roztlačíme do tvaru menšej placky. Vyprážame z oboch strán. Po vypražení placky kladieme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.

5. 

cesnak

Placky podávame s nakrájaným strúčikom cesnaku, ktorým si placku môžeme potrieť, aby sme dostali výraznejšiu cesnakovú chuť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť