svetvomne.sk

Zemiakové placky s karfiolom a brokolicou

    

Jemné chutné placky, ktoré sa vám budú páčiť. Konzumujeme samostatné, alebo ich môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému morčaciemu či kuraciemu mäsu.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
brokolica400gramov
cesnak5strúčikov
karfiol600gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
múka hladká100gramov
olej repkový-
soľ3čajové lyžičky
strúhanka100gramov
vajce slepačie4kusy
zemiaky1kilogram

1. 

karfiol 600 gramov  brokolica 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky. Podlejeme vodou, posolíme a uvaríme v pare do mäkka. Vodu zlejeme a necháme vychladiť. Potom nadrobno rozmačkáme.

2. 

zemiaky 1 kilogram

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame.

3. 

Zo zemiakov zlejeme vodu a zmiešame ich s karfiolom a brokolicou.

4. 

soľ 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 4 kusy  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  cesnak 5 strúčikov

Pridáme soľ, vajíčka, majorán a očistené, prelisované strúčiky cesnaku. Premiešame.

5. 

múka hladká 100 gramov  strúhanka 100 gramov

Zahustíme strúhankou a múkou.

6. 

Premiešame a necháme chvíľu postáť. Podľa potreby môžeme dosypať ešte trochu múky či strúhanky, ak je cesto priveľmi riedke.

7. 

olej repkový

Z cesta tvoríme placky a smažíme na oleji z jednej...

8. 

...a z druhej strany.

9. 

Placky nie sú moc mastné a preto ich kladieme na tanier bez papierovej kuchynskej utierky, ktorú zvyčajne pri plackách používame na odsávanie prebytočného tuku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť