svetvomne.sk

Zemiakové placky s karfiolom a brokolicou

Zemiakové placky s karfiolom a brokolicou

    

Jemné chutné placky, ktoré sa vám budú páčiť. Konzumujeme samostatné, alebo ich môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému morčaciemu či kuraciemu mäsu.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

karfiol 600 gramov  brokolica 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky. Podlejeme vodou, posolíme a uvaríme v pare do mäkka. Vodu zlejeme a necháme vychladiť. Potom nadrobno rozmačkáme.

2. 

zemiaky 1 kilogram

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame.

3. 

Zo zemiakov zlejeme vodu a zmiešame ich s karfiolom a brokolicou.

4. 

soľ 2 čajové lyžičky  vajce slepačie 4 kusy  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  cesnak 5 strúčikov

Pridáme soľ, vajíčka, majorán a očistené, prelisované strúčiky cesnaku. Premiešame.

5. 

múka hladká 100 gramov  strúhanka 100 gramov

Zahustíme strúhankou a múkou.

6. 

Premiešame a necháme chvíľu postáť. Podľa potreby môžeme dosypať ešte trochu múky či strúhanky, ak je cesto priveľmi riedke.

7. 

olej repkový

Z cesta tvoríme placky a smažíme na oleji z jednej...

8. 

...a z druhej strany.

9. 

Placky nie sú moc mastné a preto ich kladieme na tanier bez papierovej kuchynskej utierky, ktorú zvyčajne pri plackách používame na odsávanie prebytočného tuku.

Dobrú chuť!

brokolica400gramov
cesnak5strúčikov
karfiol600gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
múka hladká100gramov
olej repkový-
soľ3čajové lyžičky
strúhanka100gramov
vajce slepačie4kusy
zemiaky1kilogram

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť