RECEPTY

Jemné cuketové placky so zemiakmi

Jemné cuketové placky so zemiakmi

Obľúbené zelené placky v sezóne cukety.

recept,fotorecept,cuketa,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak5strúčikov
cibuľa100gramov
cuketa1kilogram
korenie majorán sušený2polievkové lyžice
múka hladká2polievkové lyžice
olej repkový-
soľ1čajová lyžička
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

cuketa 1 kilogram  soľ 1 čajová lyžička  cibuľa 100 gramov  zemiaky 800 gramov

Cuketu umyjeme a nahrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť. Cibuľu ošúpeme a najemno postrúhame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a najemno postrúhame. Tiež ich necháme postáť. Z cukety zlejeme vodu (približne 200 ml).

2. 

cesnak 5 strúčikov

Do cukety zamiešame cibuľu a očistené, prelisované strúčiky cesnaku.

3. 

Zemiaky tiež scedíme, vodu zachytíme do misky. Zemiaky pridáme k cukete, vodu z misky zlejeme z povrchu a škrob, ktorý sa usadil na dne misky vrátime k zemiakom.

4. 

vajce slepačie 2 kusy  múka hladká 2 polievkové lyžice  strúhanka 2 polievkové lyžice  korenie majorán sušený 2 polievkové lyžice

Pridáme vajcia, trochu múky a strúhanky. Premiešame a vmiešame majoránku.

5. 

olej repkový

Placky vyprážame na menšom množstve horúceho oleja z každej strany.

6. 

Vypražené kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies