Tofu-šampiňónová omáčka
Rýchly, jednoduchý, bezmäsitý obed. Podávame s haluškami.
recept,fotorecept,šampiňóny,tofu biele,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 40 | gramov | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
tofu biele | 360 | gramov | |
voda | 200 | mililitrov | |
šampiňóny | 500 | gramov |
Recept
2.
cibuľa 120 gramov • olej olivový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a osmažíme na oleji.
3.
korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • soľ 1.5 čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
K cibuli pridáme šampiňóny, prisypeme rascu, papriku a soľ. Podlejeme vodou, premiešame a 5 minút zakryté dusíme.
5.
... pridáme k šampiňónom. Jemne premiešame a necháme spolu ďalších 5 minút povariť.
7.
Zátrepku prilejeme k tofu-šampiňónovej zmesi. Prevaríme do zhustnutia.
Dobrú chuť!