svetvomne.sk

Tofu-šampiňónová omáčka

    

Rýchly, jednoduchý, bezmäsitý obed. Podávame s haluškami.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa120gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká40gramov
olej olivový3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ1.5čajovej lyžičky
tofu biele360gramov
voda200mililitrov
šampiňóny500gramov

1. 

šampiňóny 500 gramov

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.

2. 

cibuľa 120 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a osmažíme na oleji.

3. 

korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1.5 čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov

K cibuli pridáme šampiňóny, prisypeme rascu, papriku a soľ. Podlejeme vodou, premiešame a 5 minút zakryté dusíme.

4. 

tofu biele 360 gramov

Tofu pokrájame na plátky a ...

5. 

... pridáme k šampiňónom. Jemne premiešame a necháme spolu ďalších 5 minút povariť.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  múka hladká 40 gramov

V mlieku rozmiešame múku.

7. 

Zátrepku prilejeme k tofu-šampiňónovej zmesi. Prevaríme do zhustnutia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť