svetvomne.sk

Perníkový chlebíček z ražnej múky

Perníkový chlebíček z ražnej múky

    

Jednoduchý, voňavý koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Koláče  

 

1. 

maslo  múka polohrubá

Forma na biskupský chlebíček 30 x 10 cm

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

múka ražná chlebová 250 gramov  cukor trstinový 100 gramov  med 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  kypriaci prášok do perníka 2 čajové lyžičky  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vymiešame dohladka.

3. 

hrozienka 100 gramov

Pridáme a vmiešame umyté hrozienka.

4. 

Cesto vylejeme do formy.

5. 

Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

6. 

džem marhuľový 3 polievkové lyžice

Špajdľou vyskúšame, či je cesto upečené. Marhuľový džem rozvaríme,...

7. 

mandle lupienky

...chlebíček ním potrieme a posypeme mandľovými lupienkami.

8. 

Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!

cukor trstinový100gramov
džem marhuľový3polievkové lyžice
hrozienka100gramov
kypriaci prášok do perníka2čajové lyžičky
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mandle lupienky-
maslo-
med2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka polohrubá-
múka ražná chlebová250gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
vajce slepačie1kus

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť