Perníkový chlebíček z ražnej múky
Jednoduchý, voňavý koláčik.
recept,fotorecept,múka ražná chlebová,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 100 | gramov | |
džem marhuľový | 3 | polievkové lyžice | |
hrozienka | 100 | gramov | |
kypriaci prášok do perníka | 2 | čajové lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mandle lupienky | - | ||
maslo | - | ||
med | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | - | ||
múka ražná chlebová | 250 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
Forma na biskupský chlebíček 30 x 10 cm
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
2.
múka ražná chlebová 250 gramov • cukor trstinový 100 gramov • med 2 polievkové lyžice • vajce slepačie 1 kus • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • kypriaci prášok do perníka 2 čajové lyžičky • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vymiešame dohladka.
4.
Cesto vylejeme do formy.
5.
Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.
6.
džem marhuľový 3 polievkové lyžice
Špajdľou vyskúšame, či je cesto upečené. Marhuľový džem rozvaríme,...
8.
Vychladený koláč pokrájame.
Dobrú chuť!