RECEPTY

Perníkový chlebíček z ražnej múky

Perníkový chlebíček z ražnej múky

Jednoduchý, voňavý koláčik.

recept,fotorecept,múka ražná chlebová,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor trstinový100gramov
džem marhuľový3polievkové lyžice
hrozienka100gramov
kypriaci prášok do perníka2čajové lyžičky
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mandle lupienky-
maslo-
med2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka polohrubá-
múka ražná chlebová250gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

maslo  múka polohrubá

Forma na biskupský chlebíček 30 x 10 cm

Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

múka ražná chlebová 250 gramov  cukor trstinový 100 gramov  med 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  kypriaci prášok do perníka 2 čajové lyžičky  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vymiešame dohladka.

3. 

hrozienka 100 gramov

Pridáme a vmiešame umyté hrozienka.

4. 

Cesto vylejeme do formy.

5. 

Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

6. 

džem marhuľový 3 polievkové lyžice

Špajdľou vyskúšame, či je cesto upečené. Marhuľový džem rozvaríme,...

7. 

mandle lupienky

...chlebíček ním potrieme a posypeme mandľovými lupienkami.

8. 

Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies