Tvarohový koláčik s hroznom
Rýchly koláč z lístkového cesta, tvarohu a drobného hrozna. Uvedený koláč je najchutnejší s kyslastejším druhom hrozna, prípadne iným druhom drobného ovocia.
recept,fotorecept,hrozno modré,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor práškový | 70 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
hrozno modré | 150 | gramov | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
hrozno modré 150 gramov • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov • cukor práškový 70 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Hrozno odstopkujeme a umyjeme. Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkami.
2.
cesto lístkové 275 gramov
Lístkové cesto rozbalíme a na pomúčenej doske jemne rozvaľkáme čím trochu zväčšíme jeho veľkosť. Potom ho pomocou valčeka preložíme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Na cesto nalejeme riedky rozmiešaný tvaroh, nie až celkom na okraj. Na tvaroh rovnomerne rozsypeme hrozno.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220°C 15 minút.
5.
Po vychladnutí koláč nakrájame, alebo pomocou kuchynských nožníc jednoducho nastriháme, na trojuholníky.
Dobrú chuť!