svetvomne.sk

Tvarohový koláčik s hroznom

    

Rýchly koláč z lístkového cesta, tvarohu a drobného hrozna. Uvedený koláč je najchutnejší s kyslastejším druhom hrozna, prípadne iným druhom drobného ovocia.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

hrozno modré 150 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov  cukor práškový 70 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Hrozno odstopkujeme a umyjeme. Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkami.

2. 

cesto lístkové 275 gramov

Lístkové cesto rozbalíme a na pomúčenej doske jemne rozvaľkáme čím trochu zväčšíme jeho veľkosť. Potom ho pomocou valčeka preložíme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie.

3. 

Na cesto nalejeme riedky rozmiešaný tvaroh, nie až celkom na okraj. Na tvaroh rovnomerne rozsypeme hrozno.

4. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 220°C 15 minút.

5. 

Po vychladnutí koláč nakrájame, alebo pomocou kuchynských nožníc jednoducho nastriháme, na trojuholníky.

6. 

cukor práškový

Pred podávaním posypeme preosiatym cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť