RECEPTY

Malinový mrežovník

Malinový mrežovník

Svieži koláčik.

recept,fotorecept,maliny,lekvár podľa vlastného výberu,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
cukor práškový80gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
lekvár podľa vlastného výberu150gramov
maliny350gramov
maslo80gramov
múka polohrubá200gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)1polievková lyžica
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka polohrubá 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  maslo 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor práškový 80 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 1 polievková lyžica

Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme maslo, vajce, cukor a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

lekvár podľa vlastného výberu 150 gramov

Menší plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie. Asi 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do plechu. Cesto môžeme rozvaľkať na potrebnú veľkosť aj na papieri na pečenie, ktorý z plechu vyberieme a potom, aj s cestom, ho späť vložíme. Cesto potrieme primeraným množstvom riedkeho lekváru.

3. 

maliny 350 gramov

Na lekvár poukladáme očistené, umyte maliny.

4. 

Zo zvyšného cesta urobíme na koláči mriežky.

5. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút, pri teplote asi 180°C. Hotový koláč môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies