svetvomne.sk

Malinový mrežovník

    

Svieži koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

múka polohrubá 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  maslo 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor práškový 80 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 1 polievková lyžica

Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme maslo, vajce, cukor a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto.

2. 

lekvár podľa vlastného výberu 150 gramov

Menší plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie. Asi 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do plechu. Cesto môžeme rozvaľkať na potrebnú veľkosť aj na papieri na pečenie, ktorý z plechu vyberieme a potom, aj s cestom, ho späť vložíme. Cesto potrieme primeraným množstvom riedkeho lekváru.

3. 

maliny 350 gramov

Na lekvár poukladáme očistené, umyte maliny.

4. 

Zo zvyšného cesta urobíme na koláči mriežky.

5. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút, pri teplote asi 180°C. Hotový koláč môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť