svetvomne.sk

Cmarový chlieb

    

Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cmar250mililitrov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká250gramov
múka ražná chlebová125gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ-
voda-

1. 

múka hladká 250 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  múka ražná chlebová 125 gramov

Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.

3. 

cmar 250 mililitrov

Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá

4. 

voda  soľ

Chlebík si môžeme upiecť aj v rúre. Pre väčší môžeme dávky zdvojnásobiť. Po vykysnutí chlebík vytvarujeme na pomúčenej doske do tvaru bochníka. Preložíme ho na plech, potrieme vodou v ktorej rozpustíme soľ. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 185°C cca 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť