Cmarový chlieb

Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)
recept,fotorecept,múka hladká,cmar,múka ražná chlebová,Chlieb,Domáca pekárnička
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
| cmar | 250 100  | mililitrov kcal  | |
| cukor kryštálový | ½ 11  | čajovej lyžičky kcal  | |
| droždie čerstvé | 20 21  | gramov kcal  | |
| mlieko polotučné 1,5% | 100 48  | mililitrov kcal  | |
| múka hladká | 250 868  | gramov kcal  | |
| múka ražná chlebová | 125 385  | gramov kcal  | |
| soľ | 1.5 0  | čajovej lyžičky kcal  | |
| soľ | 0 ??  | kcal  | |
| voda | 0 ??  | kcal  | 
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • múka ražná chlebová 125 gramov
Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.

2.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.

3.
cmar 250 mililitrov
Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme. 
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom) 
Čas: 3 hodiny 
Veľkosť bochníka: 700g 
Farba kôrky: svetlá

Dobrú chuť!
























