Cmarový chlieb
![Cmarový chlieb](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000804/img_sk_4x3/cmarovy-chlieb_00180.jpg)
Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)
recept,fotorecept,múka hladká,cmar,múka ražná chlebová,Chlieb,Domáca pekárnička
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
cmar | 250 | mililitrov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka ražná chlebová | 125 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | - |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • múka ražná chlebová 125 gramov
Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000804/small/IMG_9884w.jpg)
2.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000804/small/IMG_9885w.jpg)
3.
cmar 250 mililitrov
Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000804/small/IMG_9886w.jpg)
Dobrú chuť!