RECEPTY

Cmarový chlieb

Cmarový chlieb

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)

recept,fotorecept,múka hladká,cmar,múka ražná chlebová,Chlieb,Domáca pekárnička

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cmar

250

100

mililitrov

kcal

cukor kryštálový

½

11

čajovej lyžičky

kcal

droždie čerstvé

20

21

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

múka hladká

250

868

gramov

kcal

múka ražná chlebová

125

385

gramov

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

soľ

0

??

kcal

voda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

múka hladká 250 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  múka ražná chlebová 125 gramov

Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.

Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky,...

2. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a...

3. 

cmar 250 mililitrov

Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá

Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme...

4. 

voda  soľ

Chlebík si môžeme upiecť aj v rúre. Pre väčší môžeme dávky zdvojnásobiť. Po vykysnutí chlebík vytvarujeme na pomúčenej doske do tvaru bochníka. Preložíme ho na plech, potrieme vodou v ktorej rozpustíme soľ. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 185°C cca 20 minút.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť