svetvomne.sk

Cmarový chlieb

Cmarový chlieb

    

Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

múka hladká 250 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  múka ražná chlebová 125 gramov

Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.

3. 

cmar 250 mililitrov

Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá

4. 

voda  soľ

Chlebík si môžeme upiecť aj v rúre. Pre väčší môžeme dávky zdvojnásobiť. Po vykysnutí chlebík vytvarujeme na pomúčenej doske do tvaru bochníka. Preložíme ho na plech, potrieme vodou v ktorej rozpustíme soľ. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 185°C cca 20 minút.

Dobrú chuť!

cmar250mililitrov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká250gramov
múka ražná chlebová125gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ-
voda-

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť