svetvomne.sk

Cmarový chlieb

Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cmar250mililitrov
Cukor kryštálový½čajovej lyžičky
Droždie čerstvé20gramov
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Múka hladká250gramov
Múka ražná chlebová125gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Soľ
Voda

1. 

múka hladká 250 g  soľ 1.5 ČL  múka ražná chlebová 125 g

Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový ½ ČL

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.

3. 

cmar 250 ml

Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá

4. 

voda  soľ

Chlebík si môžeme upiecť aj v rúre. Pre väčší môžeme dávky zdvojnásobiť. Po vykysnutí chlebík vytvarujeme na pomúčenej doske do tvaru bochníka. Preložíme ho na plech, potrieme vodou v ktorej rozpustíme soľ. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 185°C cca 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť