RECEPTY

Jemný celozrnný chlieb

Jemný celozrnný chlieb

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jednoduchý celozrnný chlieb z domácej pekárničky.

recept,fotorecept,múka celozrnná,Chlieb,Domáca pekárnička,Bezlaktózové

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

droždie instantné

2

40

čajové lyžičky

kcal

korenie rasca drvená

½

9

čajovej lyžičky

kcal

med

1

50

polievková lyžica

kcal

múka celozrnná

200

670

gramov

kcal

múka hladká

250

868

gramov

kcal

olej olivový

1.5

198

polievkovej lyžice

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

250

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrov  olej olivový 1.5 polievkovej lyžice  med 1 polievková lyžica  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  múka celozrnná 200 gramov  múka hladká 250 gramov  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme vodu, pridáme olej, med, soľ, rascu a obe múky. Posledné vsypeme droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, nastavíme program a pekárničku zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme vodu,...

2. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.

Po upečení necháme chlieb pár minút...

3. 

Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť