svetvomne.sk

Jemný celozrnný chlieb

    

Jednoduchý celozrnný chlieb z domácej pekárničky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
droždie instantné 2čajové lyžičky
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
med1polievková lyžica
múka celozrnná200gramov
múka hladká250gramov
olej olivový1.5polievkovej lyžice
soľ1.5čajovej lyžičky
voda250mililitrov

1. 

voda 250 mililitrov  olej olivový 1.5 polievkovej lyžice  med 1 polievková lyžica  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  múka celozrnná 200 gramov  múka hladká 250 gramov  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme vodu, pridáme olej, med, soľ, rascu a obe múky. Posledné vsypeme droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, nastavíme program a pekárničku zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá

2. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.

3. 

Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť