RECEPTY

Cesnakový chlieb

Cesnakový chlieb

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Voňavý a zdravý cesnakový chlieb z domácej pekárničky

recept,fotorecept,cesnak,múka hladká,cesnak sušený,Chlieb,Domáca pekárnička

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka sušená

¾

10

čajovej lyžičky

kcal

cesnak

3

17

strúčiky

kcal

cesnak sušený

¾

13

čajovej lyžičky

kcal

cukor kryštálový

1

61

polievková lyžica

kcal

droždie instantné

2

40

čajové lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

múka hladká

400

1388

gramov

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

pažítka sušená

2

28

čajové lyžičky

kcal

soľ

1.5

0

čajovej lyžičky

kcal

syr tvrdý

3

171

polievkové lyžice

kcal

voda

250

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cesnak 3 strúčiky  syr tvrdý 3 polievkové lyžice  múka hladká 400 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  bazalka sušená ¾ čajovej lyžičky  pažítka sušená 2 čajové lyžičky  cesnak sušený ¾ čajovej lyžičky  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Tekutiny (izbovej teploty)+suché ingrediencie (cesnak pretlačený, syr nastrúhaný))+droždie, všetko v tomto poradí vlejeme a vsypeme do nádoby na pečenie.

Tekutiny (izbovej teploty)+suché ingrediencie...

2. 

Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá

Nádobu vložíme do domácej pekárničky,...

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.

Po upečení necháme chlieb pár minút...

4. 

Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť