Cesnakový chlieb
Voňavý a zdravý cesnakový chlieb z domácej pekárničky
recept,fotorecept,cesnak,múka hladká,cesnak sušený,Chlieb,Domáca pekárnička,Sezónne recepty
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka sušená | ¾ | čajovej lyžičky | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cesnak sušený | ¾ | čajovej lyžičky | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
droždie instantné | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 400 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
pažítka sušená | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
syr tvrdý | 3 | polievkové lyžice | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
voda 250 mililitrov • olej olivový 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cesnak 3 strúčiky • syr tvrdý 3 polievkové lyžice • múka hladká 400 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • bazalka sušená ¾ čajovej lyžičky • pažítka sušená 2 čajové lyžičky • cesnak sušený ¾ čajovej lyžičky • droždie instantné 2 čajové lyžičky
Tekutiny (izbovej teploty)+suché ingrediencie (cesnak pretlačený, syr nastrúhaný))+droždie, všetko v tomto poradí vlejeme a vsypeme do nádoby na pečenie.
2.
Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá
3.
Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.
4.
Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)
Dobrú chuť!