svetvomne.sk

Cesnakový chlieb

    

Voňavý a zdravý cesnakový chlieb z domácej pekárničky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka sušená¾čajovej lyžičky
cesnak3strúčiky
cesnak sušený¾čajovej lyžičky
cukor kryštálový1polievková lyžica
droždie instantné 2čajové lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka hladká400gramov
olej olivový2polievkové lyžice
pažítka sušená2čajové lyžičky
soľ1.5čajovej lyžičky
syr tvrdý3polievkové lyžice
voda250mililitrov

1. 

voda 250 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cesnak 3 strúčiky  syr tvrdý 3 polievkové lyžice  múka hladká 400 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  bazalka sušená ¾ čajovej lyžičky  pažítka sušená 2 čajové lyžičky  cesnak sušený ¾ čajovej lyžičky  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Tekutiny (izbovej teploty)+suché ingrediencie (cesnak pretlačený, syr nastrúhaný))+droždie, všetko v tomto poradí vlejeme a vsypeme do nádoby na pečenie.

2. 

Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.

4. 

Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť