svetvomne.sk

Biely chlieb

    

Jemný a nadýchaný chlieb pripravený v domácej pekárničke.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
droždie instantné 2čajové lyžičky
múka hladká400gramov
olej tekvicový1polievková lyžica
soľ morská1čajová lyžička
trstinová melasa10gramov
voda250mililitrov

1. 

voda 250 mililitrov  trstinová melasa 10 gramov  olej tekvicový 1 polievková lyžica  múka hladká 400 gramov  soľ morská 1 čajová lyžička  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Do miešacej nádoby domácej pekárničky nalejeme vodu, pridáme melasu, ktorú miešaním varechou rozpustíme, prilejeme olej. Prisypeme múku, soľ a droždie. Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

2. 

Po upečení nádobu s chlebom vyberieme zo zariadenia a pár minút necháme vychladnúť. Potom chlieb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čistej utierky. Po úplnom vychladnutí vyberieme zo spodu miešaciu lopatku a chlieb pokrájame.

3. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť