Biely chlieb

Jemný a nadýchaný chlieb pripravený v domácej pekárničke.
recept,fotorecept,voda,múka hladká,droždie instantné ,Chlieb,Domáca pekárnička,Bezlaktózové
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
droždie instantné | 2 40 | čajové lyžičky kcal | |
múka hladká | 400 1388 | gramov kcal | |
olej tekvicový | 1 122 | polievková lyžica kcal | |
soľ morská | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
trstinová melasa | 10 29 | gramov kcal | |
voda | 250 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
voda 250 mililitrov • trstinová melasa 10 gramov • olej tekvicový 1 polievková lyžica • múka hladká 400 gramov • soľ morská 1 čajová lyžička • droždie instantné 2 čajové lyžičky
Do miešacej nádoby domácej pekárničky nalejeme vodu, pridáme melasu, ktorú miešaním varechou rozpustíme, prilejeme olej. Prisypeme múku, soľ a droždie. Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

2.
Po upečení nádobu s chlebom vyberieme zo zariadenia a pár minút necháme vychladnúť. Potom chlieb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čistej utierky. Po úplnom vychladnutí vyberieme zo spodu miešaciu lopatku a chlieb pokrájame.
3. Tip
Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.
Dobrú chuť!