svetvomne.sk

Výborný chlieb z pekárničky

    

Veľmi chutný chlieb upečený namiešaním vlastnej chlebovej zmesi.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie instantné 3čajové lyžičky
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka celozrnná240gramov
múka hladká300gramov
ocot jablčný1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
pšeničné otruby1polievková lyžica
semienka slnečnicové2polievkové lyžice
soľ2čajové lyžičky
voda250mililitrov

1. Postup

voda 250 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  ocot jablčný 1 polievková lyžica  soľ 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 300 gramov  múka celozrnná 240 gramov  semienka slnečnicové 2 polievkové lyžice  pšeničné otruby 1 polievková lyžica  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  droždie instantné  3 čajové lyžičky

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme a vložíme v tomto poradí: tekutiny (izbovej teploty) + suché ingrediencie + droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 900g
Farba kôrky: stredne tmavá

Postup

2. 

Chlieb z uvedenej zmesi môžeme upiecť aj v rúre po manuálnom vymiesení a nakysnutí cesta.

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku, necháme dochladnúť. Vyberieme miešaciu lopatku a chlieb nakrájame.

4. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miešanie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť