RECEPTY

Špaldový chlieb

Špaldový chlieb

Chutný domáci chlebík zo špaldovej múky.

recept,fotorecept,voda,voda,droždie čerstvé,múka špaldová celozrnná hladká,Chlieb,Bezlaktózové

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

droždie čerstvé21gramov
med1polievková lyžica
múka špaldová celozrnná hladká500gramov
semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)-
soľ2čajové lyžičky
voda330mililitrov
voda-

 

Recept

1. Príprava kvásku

voda 330 mililitrov  droždie čerstvé 21 gramov  med 1 polievková lyžica

Do misky vlejeme mierne teplú vodu, v ktorej rozpustíme polovicu kocky droždia. Pridáme med. Spolu zamiešame.

2. Sypká zmes

soľ 2 čajové lyžičky  múka špaldová celozrnná hladká 500 gramov  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)

Do väčšej misky vsypeme múku s hrsťou semien podľa chuti. Pridáme soľ. Premiešame.

3. Kysnutie

Do sypkej zmesi vlejeme vodu s droždím, rukou alebo vareškou vypracujeme cesto. Necháme 30 minút na teplom mieste vykysnúť.

4. Pečenie chlebíka

Z vykysnutého cesta vypracujeme bochník, ktorý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. 

voda

Pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 45 minút. Upečený chlebík potrieme vodou, necháme chvíľu vychladnúť a zabalíme ho do čistej kuchynskej utierky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies