svetvomne.sk

Špaldový chlieb

Chutný domáci chlebík zo špaldovej múky.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Droždie čerstvé21gramov
Med1polievková lyžica
Múka špaldová hladká500gramov
Semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)
Soľ2čajové lyžičky
Voda330mililitrov
Voda

1. Príprava kvásku

voda 330 ml  droždie čerstvé 21 g  med 1 PL

Do misky vlejeme mierne teplú vodu, v ktorej rozpustíme polovicu kocky droždia. Pridáme med. Spolu zamiešame.

Príprava kvásku

2. Sypká zmes

soľ 2 ČL  múka špaldová hladká 500 g  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)

Do väčšej misky vsypeme múku s hrsťou semien podľa chuti. Pridáme soľ. Premiešame.

Sypká zmes

3. Kysnutie

Do sypkej zmesi vlejeme vodu s droždím, rukou alebo vareškou vypracujeme cesto. Necháme 30 minút na teplom mieste vykysnúť.

Kysnutie

4. Pečenie chlebíka

Z vykysnutého cesta vypracujeme bochník, ktorý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečenie chlebíka

5. 

voda

Pečieme v predhriatej rúre na 200°C cca 45 minút. Upečený chlebík potrieme vodou, necháme chvíľu vychladnúť a zabalíme ho do čistej kuchynskej utierky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť