Domáca parená knedľa
Jednoduchý recept na parenú knedľu s dĺžkou cca 25 cm.
recept,fotorecept,múka hrubá,droždie čerstvé,Knedle,Parný hrniec,Bezlaktózové
Knedle
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | - | ||
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
múka hladká | - | ||
múka hrubá | 250 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
múka hrubá 250 gramov • voda 150 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový
Do misky dáme hrubú múku, pridáme vodu, droždie, soľ a štipku cukru.
2.
Varechou vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou kysnúť na teplom mieste cca 30 minút.
3.
Z vymieseného cesta na pomúčenej doske vytvarujeme tvar knedle. Knedľu vložíme do hrnca na parenie a paríme 15 minút.
Dobrú chuť!