Domáca parená knedľa

Jednoduchý recept na parenú knedľu s dĺžkou cca 25 cm.
recept,fotorecept,múka hrubá,droždie čerstvé,Knedle,Parný hrniec,Bezlaktózové
Knedle
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka hrubá | 250 873 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 150 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
múka hrubá 250 gramov • voda 150 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový
Do misky dáme hrubú múku, pridáme vodu, droždie, soľ a štipku cukru.

2.
Varechou vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou kysnúť na teplom mieste cca 30 minút.

3.
Z vymieseného cesta na pomúčenej doske vytvarujeme tvar knedle. Knedľu vložíme do hrnca na parenie a paríme 15 minút.

Dobrú chuť!