svetvomne.sk

Zemiakové knedle

    

Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cibuľa2kusy
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)100gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy
zemiaky800gramov

1. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred.

2. 

Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle na dosku.

3. 

múka polohrubá 200 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Zemiaky zasypeme múkou, krupicou, pridáme soľ, vajcia.

4. 

Rukami poriadne prepracujeme cesto, až sa všetko spojí a nelepí. Vyformujeme valček, ktorý nakrájame na štyri časti.

5. 

soľ 1 čajová lyžička

Vložíme do vriacej slanej vody a varíme na mierom ohni asi 15-20 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa knedle neprilepili na dno a vyplávali na povrch.

6. 

Po dovarení knedle prepláchneme studenou vodou, aby neboli na povrchu lepkavé. Necháme vychladnúť.

7. 

cibuľa 2 kusy  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu nakrájame na drobno. Osmažíme na oleji do zlatova. Popri smažení cibuľu jemne osolíme.

8. 

Knedle nakrájame na plátky a pri servírovaní dáme na každý plátok knedle trošku osmaženej cibuľky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť