Zemiakové knedle

Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.
recept,fotorecept,zemiaky,múka polohrubá,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Knedle,Bezlaktózové
Knedle
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 2 ?? | kusy kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 361 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept

2.
Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle na dosku.

3.
múka polohrubá 200 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Zemiaky zasypeme múkou, krupicou, pridáme soľ, vajcia.

4.
Rukami poriadne prepracujeme cesto, až sa všetko spojí a nelepí. Vyformujeme valček, ktorý nakrájame na štyri časti.

5.
soľ 1 čajová lyžička
Vložíme do vriacej slanej vody a varíme na mierom ohni asi 15-20 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa knedle neprilepili na dno a vyplávali na povrch.

6.
Po dovarení knedle prepláchneme studenou vodou, aby neboli na povrchu lepkavé. Necháme vychladnúť.

7.
cibuľa 2 kusy • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu nakrájame na drobno. Osmažíme na oleji do zlatova. Popri smažení cibuľu jemne osolíme.

8.
Knedle nakrájame na plátky a pri servírovaní dáme na každý plátok knedle trošku osmaženej cibuľky.

Dobrú chuť!