svetvomne.sk

Turecký chlieb - Bazlama

    

Populárny plochý chlieb z kysnutého cesta.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
cukor kryštálový1polievková lyžica
droždie instantné 2čajové lyžičky
múka polohrubá480gramov
olej slnečnicový1polievková lyžica
semienka sezamové-
semienka ľanové-
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
voda2decilitre

1. Príprava kvásku

droždie instantné  2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  voda 2 decilitre  múka polohrubá 80 gramov

Kvások si pripravíme z droždia, cukru, vody a múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť približne 10 minút, tak aby začal rásť.

Príprava kvásku

2. 

múka polohrubá 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička  olej slnečnicový 1 polievková lyžica

Z kvásku, múky, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ešte dve hodiny kysnúť.

3. 

Po vykysnutí vypracujeme na pomúčenej doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti a vytvarujeme dva chlebíky.

4. 

vajce slepačie 1 kus  semienka sezamové  semienka ľanové

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme do zlatova pri 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť