svetvomne.sk

Turecký chlieb - Bazlama

     

Populárny plochý chlieb z kysnutého cesta.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Droždie instantné 2čajové lyžičky
Múka polohrubá480gramov
Olej slnečnicový1polievková lyžica
Semienka sezamovég
Semienka ľanovég
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie1kus
Voda2decilitre

1. Príprava kvásku

droždie instantné  2 ČL  cukor kryštálový 1 PL  voda 2 dl  múka polohrubá 80 g

Kvások si pripravíme z droždia, cukru, vody a múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť približne 10 minút, tak aby začal rásť.

Príprava kvásku

2. 

múka polohrubá 400 g  soľ 1 ČL  olej slnečnicový 1 PL

Z kvásku, múky, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ešte dve hodiny kysnúť.

3. 

Po vykysnutí vypracujeme na pomúčenej doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti a vytvarujeme dva chlebíky.

4. 

vajce slepačie 1 ks  semienka sezamové  semienka ľanové

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme do zlatova pri 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť