Chlieb s arašidovým maslom
![Chlieb s arašidovým maslom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000157/img_sk_4x3/chlieb-s-arasidovym-maslom_00180.jpg)
Jemný chlieb s arašidovým maslom pečený v domácej pekárničke.
recept,fotorecept,maslo arašidové,strúhanka,múka hladká,Chlieb,Domáca pekárnička,Bezlaktózové
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
droždie instantné | 2 | čajové lyžičky | |
maslo arašidové | 100 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 100 | gramov | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
voda 250 mililitrov • maslo arašidové 100 gramov
Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, pridáme arašidové maslo.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000157/small/1.jpg)
2.
soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • strúhanka 100 gramov • múka hladká 200 gramov • droždie instantné 2 čajové lyžičky
Pridáme soľ, cukor, strúhanku a múku. Navrch nasypeme droždie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000157/small/2.jpg)
3.
Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá
4.
Po upečení necháme chlieb v nádobe chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopíme a necháme dochladnúť, najlepšie na mriežke. Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000157/small/3.jpg)
5. Tip
Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.
Dobrú chuť!