Chlieb s arašidovým maslom

Jemný chlieb s arašidovým maslom pečený v domácej pekárničke.
recept,fotorecept,maslo arašidové,strúhanka,múka hladká,Chlieb,Domáca pekárnička,Bezlaktózové
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
droždie instantné | 2 40 | čajové lyžičky kcal | |
maslo arašidové | 100 648 | gramov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 100 373 | gramov kcal | |
voda | 250 553 | mililitrov kcal |
Recept
1.
voda 250 mililitrov • maslo arašidové 100 gramov
Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, pridáme arašidové maslo.

2.
soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • strúhanka 100 gramov • múka hladká 200 gramov • droždie instantné 2 čajové lyžičky
Pridáme soľ, cukor, strúhanku a múku. Navrch nasypeme droždie.

3.
Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá
4.
Po upečení necháme chlieb v nádobe chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopíme a necháme dochladnúť, najlepšie na mriežke. Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku.

5. Tip
Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.
Dobrú chuť!