svetvomne.sk

Chlieb s arašidovým maslom

    

Jemný chlieb s arašidovým maslom pečený v domácej pekárničke.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový1polievková lyžica
droždie instantné 2čajové lyžičky
maslo arašidové100gramov
múka hladká200gramov
soľ½čajovej lyžičky
strúhanka100gramov
voda250mililitrov

1. 

voda 250 mililitrov  maslo arašidové 100 gramov

Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, pridáme arašidové maslo.

2. 

soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  strúhanka 100 gramov  múka hladká 200 gramov  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Pridáme soľ, cukor, strúhanku a múku. Navrch nasypeme droždie.

3. 

Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

4. 

Po upečení necháme chlieb v nádobe chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopíme a necháme dochladnúť, najlepšie na mriežke. Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku.

5. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť