Nekysnutý chlieb z ovsenných vločiek
Z dietných dôvodov alebo len kôli chuti? Každopádne si ho viete pripraviť pomerne rýchlo a jednoducho.
recept,fotorecept,vločky ovsené,Chlieb
Chlieb
Kategórie
Chlieb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 50 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vločky ovsené | 250 | gramov | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
vločky ovsené 250 gramov • voda 250 mililitrov
Vločky premiešame s vodou a necháme 30 min. naboptnať.
2.
vajce slepačie 2 kusy • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 50 gramov • soľ 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Z vajíčok si oddelíme žĺtka a primiešame ich k vločkám. Pridáme tvaroh, soľ a granulovaný cesnak. Nakoniec jemne vmiešame prášok do pečiva a sneh z vyšľahaných bielkov.
3.
Cesto vlejeme do vopred vymastenej a pomúčenej menšej formy. Pečieme 60 minút pri 180 stupňoch Celzia.
Dobrú chuť!