Nekysnutý chlieb z ovsenných vločiek

Z dietných dôvodov alebo len kôli chuti? Každopádne si ho viete pripraviť pomerne rýchlo a jednoducho.
recept,fotorecept,vločky ovsené,Chlieb
Chlieb
Kategórie
Chlieb ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 50 45 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vločky ovsené | 250 915 | gramov kcal | |
voda | 250 553 | mililitrov kcal |
Recept
1.
vločky ovsené 250 gramov • voda 250 mililitrov
Vločky premiešame s vodou a necháme 30 min. naboptnať.

2.
vajce slepačie 2 kusy • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 50 gramov • soľ 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Z vajíčok si oddelíme žĺtka a primiešame ich k vločkám. Pridáme tvaroh, soľ a granulovaný cesnak. Nakoniec jemne vmiešame prášok do pečiva a sneh z vyšľahaných bielkov.

3.
Cesto vlejeme do vopred vymastenej a pomúčenej menšej formy. Pečieme 60 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Dobrú chuť!