svetvomne.sk

Banánový chlieb

Zdravý, celozrnný, banánový chlebík z domácej pekárničky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Banány100gramov
Cukor vanilkový1čajová lyžička
Droždie instantné 2čajové lyžičky
Maslo1polievková lyžica
Med1polievková lyžica
Mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
Múka celozrnná100gramov
Múka hladká250gramov
Olej olivový1polievková lyžica
Soľ1čajová lyžička
Voda150mililitrov

1. 

voda 150 ml  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  olej olivový 1 PL  maslo 1 PL  med 1 PL  banány 100 g

Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, mlieko (izbovej teploty) a olej. Pridáme rozpustené maslo, med a vidličkou roztlačený banán.

2. 

soľ 1 ČL  cukor vanilkový 1 ČL  múka celozrnná 100 g  múka hladká 250 g  droždie instantné  2 ČL

Na tekutú časť chlebového cesta prisypeme suché ingrediencie. Posledné pridáme droždie.

3. 

Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Celozrnný
Čas: cca 3,5 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: svetlá

4. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť. Vyberieme miešaciu lopatku a pokrájame
Chlebík je jemne sladký, výborný s maslom a medíkom, ale aj s jarnou cibuľkou a reďkovkou.

5. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť