svetvomne.sk

Banánový chlieb

    

Zdravý, celozrnný, banánový chlebík z domácej pekárničky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
banány100gramov
cukor vanilkový1čajová lyžička
droždie instantné 2čajové lyžičky
maslo1polievková lyžica
med1polievková lyžica
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka celozrnná100gramov
múka hladká250gramov
olej olivový1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
voda150mililitrov

1. 

voda 150 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  olej olivový 1 polievková lyžica  maslo 1 polievková lyžica  med 1 polievková lyžica  banány 100 gramov

Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, mlieko (izbovej teploty) a olej. Pridáme rozpustené maslo, med a vidličkou roztlačený banán.

2. 

soľ 1 čajová lyžička  cukor vanilkový 1 čajová lyžička  múka celozrnná 100 gramov  múka hladká 250 gramov  droždie instantné  2 čajové lyžičky

Na tekutú časť chlebového cesta prisypeme suché ingrediencie. Posledné pridáme droždie.

3. 

Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Celozrnný
Čas: cca 3,5 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: svetlá

4. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť. Vyberieme miešaciu lopatku a pokrájame
Chlebík je jemne sladký, výborný s maslom a medíkom, ale aj s jarnou cibuľkou a reďkovkou.

5. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť