svetvomne.sk

Grécky kurací wrap

    

Chutné plnené tortily s jogurtovo-uhorkovým dresingom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa sušená2polievkové lyžice
jogurt biely 3,5% tuku400mililitrov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kukuričná krupica (polenta)4polievkové lyžice
kuracie prsia500gramov
kôpor2čajové lyžičky
olej olivový3polievkové lyžice
olivy zelené-
olivy čierne-
paprika červená mletá2čajové lyžičky
paradajky3kusy
soľ1čajová lyžička
syr Feta120gramov
tortila6kusov
uhorka šalátová400gramov
šalát ľadový300gramov

1. Príprava mäsa

kuracie prsia 500 gramov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cesnak sušený 1 čajová lyžička  olej olivový 3 polievkové lyžice

Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na malé slížiky. Vložíme ich do misky, pridáme mletú červenú papriku, korenie, cesnak a olivový olej. Premiešame a ďalej hneď upravujeme, alebo môžeme mäso nechať naložené v marináde niekoľko hodín.

2. 

kukuričná krupica (polenta) 4 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  cibuľa sušená 2 polievkové lyžice  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Kukuričnú krupicu zmiešame so soľou, sušenou cibuľou a rascou.

3. 

Mäso aj s olejom nasypeme do suchej zmesi, dobre premiešame.

4. 

Grilovaciu panvicu nahrejeme a obalené mäso za občasného premiešavania 20 minút nasucho opečieme.

5. Príprava dresingu

uhorka šalátová 400 gramov

Uhorku najemno nastrúhame.

Príprava dresingu

6. 

Zlejeme z nej vodu a ľahko ju vyžmýkame.

7. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 mililitrov  kôpor 2 čajové lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

K uhorke pridáme soľ, jogurt a kôpor(môžeme použiť aj sušený), dobre premiešame.

8. Ostatné ingrediencie do wrapu

paradajky 3 kusy  šalát ľadový 300 gramov  syr Feta 120 gramov  olivy zelené  olivy čierne

Paradajky nakrájame na plátky. Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na slížiky. Syr nakrájame na menšie kocky. Olivy môžeme do wrapov dávať v celku, alebo ich nakrájame na kolieska. Použiť môžeme aj čierne olivy.

9. Plnenie tortíl

tortila 6 kusov

Veľkú tortilu s priemerom cca 30 cm pokvapkáme vodou a na rozohriatej panvici nasucho rýchlo opečieme z oboch strán (prehrejeme ju).

Plnenie tortíl

10. 

Na tortilu rozložíme časť šalátu, olív, syra a pridáme dve kolieska paradajok.

11. 

Totilu posypeme 1/6 opečeného mäsa a polejeme 2 - 3 lyžicami jogurtovo-uhorkového dresingu.

12. 

Spodný okraj tortily preložíme smerom dovnútra, potom preložíme jeden okraj a druhým dlhším okrajom tortilu stočíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť