svetvomne.sk

Grécky kurací wrap

Chutné plnené tortily s jogurtovo-uhorkovým dresingom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak sušený1čajová lyžička
Cibuľa sušená2polievkové lyžice
Jogurt biely 3,5% tuku400mililitrov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Kukuričná krupica (polenta)4polievkové lyžice
Kuracie prsia500gramov
Kôpor2čajové lyžičky
Olej olivový3polievkové lyžice
Olivy zelené
Olivy čierne
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Paradajky3kusy
Rasca mletá½čajovej lyžičky
Soľ1čajová lyžička
Syr feta120gramov
Tortila6kusov
Uhorka šalátová400gramov
Šalát ľadový300gramov

1. Príprava mäsa

kuracie prsia 500 g  paprika červená mletá 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak sušený 1 ČL  olej olivový 3 PL

Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na malé slížiky. Vložíme ich do misky, pridáme mletú červenú papriku, korenie, cesnak a olivový olej. Premiešame a ďalej hneď upravujeme, alebo môžeme mäso nechať naložené v marináde niekoľko hodín.

2. 

kukuričná krupica (polenta) 4 PL  soľ ½ ČL  cibuľa sušená 2 PL  rasca mletá ½ ČL

Kukuričnú krupicu zmiešame so soľou, sušenou cibuľou a rascou.

3. 

Mäso aj s olejom nasypeme do suchej zmesi, dobre premiešame.

4. 

Grilovaciu panvicu nahrejeme a obalené mäso za občasného premiešavania 20 minút nasucho opečieme.

5. Príprava dresingu

uhorka šalátová 400 g

Uhorku najemno nastrúhame.

Príprava dresingu

6. 

Zlejeme z nej vodu a ľahko ju vyžmýkame.

7. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 ml  kôpor 2 ČL  soľ ½ ČL

K uhorke pridáme soľ, jogurt a kôpor(môžeme použiť aj sušený), dobre premiešame.

8. Ostatné ingrediencie do wrapu

paradajky 3 ks  šalát ľadový 300 g  syr Feta 120 g  olivy zelené  olivy čierne

Paradajky nakrájame na plátky. Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na slížiky. Syr nakrájame na menšie kocky. Olivy môžeme do wrapov dávať v celku, alebo ich nakrájame na kolieska. Použiť môžeme aj čierne olivy.

9. Plnenie tortíl

tortila 6 ks

Veľkú tortilu s priemerom cca 30 cm pokvapkáme vodou a na rozohriatej panvici nasucho rýchlo opečieme z oboch strán (prehrejeme ju).

Plnenie tortíl

10. 

Na tortilu rozložíme časť šalátu, olív, syra a pridáme dve kolieska paradajok.

11. 

Totilu posypeme 1/6 opečeného mäsa a polejeme 2 - 3 lyžicami jogurtovo-uhorkového dresingu.

12. 

Spodný okraj tortily preložíme smerom dovnútra, potom preložíme jeden okraj a druhým dlhším okrajom tortilu stočíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť