Grécky kurací wrap

Chutné plnené tortily s jogurtovo-uhorkovým dresingom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,uhorka šalátová,jogurt biely 3,5% tuku,šalát ľadový,syr Feta,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
cibuľa sušená | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 400 ?? | mililitrov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kukuričná krupica (polenta) | 4 ?? | polievkové lyžice kcal | |
kuracie prsia | 500 550 | gramov kcal | |
kôpor | 2 4 | čajové lyžičky kcal | |
olej olivový | 3 396 | polievkové lyžice kcal | |
olivy zelené | 0 ?? | kcal | |
olivy čierne | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
paradajky | 3 ?? | kusy kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Feta | 120 316 | gramov kcal | |
tortila | 6 ?? | kusov kcal | |
uhorka šalátová | 400 64 | gramov kcal | |
šalát ľadový | 300 39 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava mäsa
kuracie prsia 500 gramov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • cesnak sušený 1 čajová lyžička • olej olivový 3 polievkové lyžice
Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na malé slížiky. Vložíme ich do misky, pridáme mletú červenú papriku, korenie, cesnak a olivový olej. Premiešame a ďalej hneď upravujeme, alebo môžeme mäso nechať naložené v marináde niekoľko hodín.
2.
kukuričná krupica (polenta) 4 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • cibuľa sušená 2 polievkové lyžice • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Kukuričnú krupicu zmiešame so soľou, sušenou cibuľou a rascou.

3.
Mäso aj s olejom nasypeme do suchej zmesi, dobre premiešame.

4.
Grilovaciu panvicu nahrejeme a obalené mäso za občasného premiešavania 20 minút nasucho opečieme.


6.
Zlejeme z nej vodu a ľahko ju vyžmýkame.

7.
jogurt biely 3,5% tuku 400 mililitrov • kôpor 2 čajové lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
K uhorke pridáme soľ, jogurt a kôpor(môžeme použiť aj sušený), dobre premiešame.

8. Ostatné ingrediencie do wrapu
paradajky 3 kusy • šalát ľadový 300 gramov • syr Feta 120 gramov • olivy zelené • olivy čierne
Paradajky nakrájame na plátky. Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na slížiky. Syr nakrájame na menšie kocky. Olivy môžeme do wrapov dávať v celku, alebo ich nakrájame na kolieska. Použiť môžeme aj čierne olivy.
9. Plnenie tortíl
tortila 6 kusov
Veľkú tortilu s priemerom cca 30 cm pokvapkáme vodou a na rozohriatej panvici nasucho rýchlo opečieme z oboch strán (prehrejeme ju).

10.
Na tortilu rozložíme časť šalátu, olív, syra a pridáme dve kolieska paradajok.

11.
Totilu posypeme 1/6 opečeného mäsa a polejeme 2 - 3 lyžicami jogurtovo-uhorkového dresingu.

12.
Spodný okraj tortily preložíme smerom dovnútra, potom preložíme jeden okraj a druhým dlhším okrajom tortilu stočíme.

Dobrú chuť!