svetvomne.sk

Grécky kurací wrap

     

Chutné plnené tortily s jogurtovo-uhorkovým dresingom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak sušený1čajová lyžička
Cibuľa sušená2polievkové lyžice
Jogurt biely 3,5% tuku400mililitrov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Kukuričná krupica (polenta)4polievkové lyžice
Kuracie prsia500gramov
Kôpor2čajové lyžičky
Olej olivový3polievkové lyžice
Olivy zelené
Olivy čierne
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Paradajky3kusy
Soľ1čajová lyžička
Syr feta120gramov
Tortila6kusov
Uhorka šalátová400gramov
Šalát ľadový300gramov

1. Príprava mäsa

kuracie prsia 500 g  paprika červená mletá 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak sušený 1 ČL  olej olivový 3 PL

Kuracie mäso umyjeme, pokrájame na malé slížiky. Vložíme ich do misky, pridáme mletú červenú papriku, korenie, cesnak a olivový olej. Premiešame a ďalej hneď upravujeme, alebo môžeme mäso nechať naložené v marináde niekoľko hodín.

2. 

kukuričná krupica (polenta) 4 PL  soľ ½ ČL  cibuľa sušená 2 PL  korenie rasca mletá ½ ČL

Kukuričnú krupicu zmiešame so soľou, sušenou cibuľou a rascou.

3. 

Mäso aj s olejom nasypeme do suchej zmesi, dobre premiešame.

4. 

Grilovaciu panvicu nahrejeme a obalené mäso za občasného premiešavania 20 minút nasucho opečieme.

5. Príprava dresingu

uhorka šalátová 400 g

Uhorku najemno nastrúhame.

Príprava dresingu

6. 

Zlejeme z nej vodu a ľahko ju vyžmýkame.

7. 

jogurt biely 3,5% tuku 400 ml  kôpor 2 ČL  soľ ½ ČL

K uhorke pridáme soľ, jogurt a kôpor(môžeme použiť aj sušený), dobre premiešame.

8. Ostatné ingrediencie do wrapu

paradajky 3 ks  šalát ľadový 300 g  syr Feta 120 g  olivy zelené  olivy čierne

Paradajky nakrájame na plátky. Šalát umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na slížiky. Syr nakrájame na menšie kocky. Olivy môžeme do wrapov dávať v celku, alebo ich nakrájame na kolieska. Použiť môžeme aj čierne olivy.

9. Plnenie tortíl

tortila 6 ks

Veľkú tortilu s priemerom cca 30 cm pokvapkáme vodou a na rozohriatej panvici nasucho rýchlo opečieme z oboch strán (prehrejeme ju).

Plnenie tortíl

10. 

Na tortilu rozložíme časť šalátu, olív, syra a pridáme dve kolieska paradajok.

11. 

Totilu posypeme 1/6 opečeného mäsa a polejeme 2 - 3 lyžicami jogurtovo-uhorkového dresingu.

12. 

Spodný okraj tortily preložíme smerom dovnútra, potom preložíme jeden okraj a druhým dlhším okrajom tortilu stočíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť