Zapekané zemiakové halušky s kuracím

Recept na prípravu zemiakových halušiek, zapekaných s kuracím mäsom a zeleninou.
recept,fotorecept,zemiaky,kuracie prsia,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
279 g
Energia porcie
588 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
hrášok | 50 38 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kukurica sterilizovaná | 80 75 | gramov kcal | |
kuracie prsia | 300 330 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 250 890 | gramov kcal | |
slanina oravská | 100 590 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ zeleninová | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
syr polotvrdý | 100 320 | gramov kcal | |
syr tavený | 60 156 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
zemiaky | 430 396 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
zemiaky 430 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 ĆL • múka polohrubá 250 gramov
Zemiaky očistíme a postrúhame najemno. Pridáme vajce, soľ, múku a vymiešame polotuhé cesto.

2.
Halušky uvaríme v slanej vode asi 3 - 4 minúty. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.


4.
kuracie prsia 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová 3 čajové lyžičky
Pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a chvíľu opekáme.


6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • syr tavený 60 gramov • cesnak 2 strúčiky
Po chvíli zalejeme smotanou, pridáme tavený syr a cesnak. Omáčku chvíľu povaríme, kým sa rozpustí syr.

7.
Do zapekacej misky alebo na malý plech navrstvíme halušky.

8.
Halušky prelejeme kuracou zmesou a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.


10.
Zapekáme ešte 5 minút do rozpustenia syra.

Dobrú chuť!