Zapekané zemiakové halušky s kuracím
Recept na prípravu zemiakových halušiek, zapekaných s kuracím mäsom a zeleninou.
recept,fotorecept,zemiaky,kuracie prsia,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
hrášok | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kukurica sterilizovaná | 80 | gramov | |
kuracie prsia | 300 | gramov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
slanina oravská | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | 3 | čajové lyžičky | |
syr polotvrdý | 100 | gramov | |
syr tavený | 60 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 430 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
zemiaky 430 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 ĆL • múka polohrubá 250 gramov
Zemiaky očistíme a postrúhame najemno. Pridáme vajce, soľ, múku a vymiešame polotuhé cesto.
2.
Halušky uvaríme v slanej vode asi 3 - 4 minúty. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.
4.
kuracie prsia 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová 3 čajové lyžičky
Pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a chvíľu opekáme.
6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • syr tavený 60 gramov • cesnak 2 strúčiky
Po chvíli zalejeme smotanou, pridáme tavený syr a cesnak. Omáčku chvíľu povaríme, kým sa rozpustí syr.
7.
Do zapekacej misky alebo na malý plech navrstvíme halušky.
8.
Halušky prelejeme kuracou zmesou a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.
10.
Zapekáme ešte 5 minút do rozpustenia syra.
Dobrú chuť!