Gnocchi zapečené s kuracím mäsom
Jednoduchá príprava rýchleho a výdatného obeda, na ktorom si určite pochutíte.
recept,fotorecept,kuracie prsia,syr Gouda,fazuľové struky zelené mrazené,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiakové Gnocchi alias Noky recept | 400 | gramov | |
cesnak | 1 | strúčik | |
fazuľové struky zelené mrazené | 150 | gramov | |
korenie grilovacie | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
kuracie prsia | 300 | gramov | |
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
slanina údená | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
syr Gouda | 100 | gramov | |
sójová omáčka | 1 | polievková lyžica |
Recept
1.
Zemiakové Gnocchi alias Noky recept 400 gramov
Gnocchi uvaríme podľa návodu z polotovaru alebo si ich pripravte doma podľa receptu, ktorý nájdete na našej stránke. Gnocchi prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
2.
kuracie prsia 300 gramov • sójová omáčka 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • korenie grilovacie 1 čajová lyžička • olej slnečnicový 1 polievková lyžica
Marinádu si pripravíme nasledovne: vo väčšej miske zmiešame olej, čierne korenie, zeleninovú soľ (vegeta, podravka) grilovacie korenie a sójovú omáčku. Do marinády vložíme na rezance pokrájané kuracie mäso, poriadne premiešame a necháme v chlade odstáť.
4.
K uškvarenej slanine pridáme namarinované kuracie mäso a sprudka orestujeme. Po orestovaní odstavíme.
5.
Pripravené gnocchi, rovnomerne rozložíme na menší plech.
6.
Na gnocchi rozložíme orestované mäso so slaninkou.
7.
syr Gouda 100 gramov • fazuľové struky zelené mrazené 150 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • cesnak 1 strúčik
Na mäso, rovnomerne rozložíme mrazenú zelenú fazuľku (kto nemá rád fazuľku, môže použiť svoju obľúbenú zeleninu). Všetko zalejeme smotanou zmiešanou s pretlačeným cesnakom. Na záver nastrúhame polotvrdý syr.
8.
Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 minút.
9.
Dobrú chuť!