Kuracie roládky so žemľovou plnkou

recept,fotorecept,kuracie prsia,rožok biely,korenie majorán sušený,petržlenová vňať,slanina oravská,paprika kápia čerstvá,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
korenie grilovacie | 0 ?? | kcal | |
korenie majorán sušený | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
kuracie prsia | 400 441 | gramov kcal | |
maslo | 15 111 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
paprika kápia čerstvá | ½ ?? | kusu kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
rožok biely | 2 ?? | kusy kcal | |
slanina oravská | 120 ?? | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 100 221 | mililitrov kcal |
Recept

2. Plnka
rožok biely 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • soľ zeleninová • korenie majorán sušený • maslo 15 gramov • vajce slepačie 1 kus • petržlenová vňať • cesnak 1 strúčik • paprika kápia čerstvá ½ kusu • korenie čierne mleté
Staršie rožky alebo žemle nakrájame na malé kocky, vložíme do misky a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vegetu, čierne korenie, majorán, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, kúsok masla, vajce, pretlačený cesnak, kúsok kápie nakrájanej na drobno pre farebnú mozaiku. Keď sa pečivo napije a zmäkne všetky suroviny poriadne premiešame.

3.
Na kuracie prsia rovnomerne rozložíme plnku tak, aby sa dala zvinúť.

4.
korenie grilovacie • olej olivový
Kuracie prsia s plnkou zvinieme, v prípade ak by plnka vytekala, na koncoch spojíme špáradlom alebo niťou. Potrieme olejom a posypeme grilovacím korením.

5.
slanina oravská 120 gramov • voda 100 mililitrov
Na vrch rolád poukladáme plátky oravskej alebo anglickej slaniny. Podlejeme trochou vody.

6.
Pečieme na 200°C asi 30 minút.

Dobrú chuť!