svetvomne.sk

Kuracie na masle s restovanou fazuľkou

Recept na jemne kuracie mäsko s restovanou zelenou fazuľkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
bujón kurací½kusu
cesnak sušený¼čajovej lyžičky
fazuľové struky zelené mrazené400gramov
korenie karí¼čajovej lyžičky
korenie čierne celé¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté1štipka
kuracie prsia500gramov
maslo30gramov
múka hladká
soľ
soľ zeleninová¼čajovej lyžičky
voda

1. 

kuracie prsia 500 g

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a upravíme na rezne

2. 

korenie čierne celé ¼ ČL  soľ  korenie karí ¼ ČL

Osolíme a okoreníme.

3. 

maslo 20 g

Na panvici alebo v hrnci rozpustíme maslo a zprudka z oboch strán orestujeme.

4. 

voda  bujón kurací ½ ks

Podlejeme vodou, pridáme bujón, premiešame a dusíme asi 30 minút.

5. 

múka hladká  voda  maslo 10 g

V studenej vode rozmiešame múku a vlejeme do hrnca s mäsom. Necháme prejsť 5 minútovým varom, šťavu prichutíme kúskom masla, premiešame a odstavíme.

6. 

fazuľové struky zelené mrazené 400 g

Mrazené alebo čerstvé zelené fazuľkové struky povaríme v slanej vode asi 5 minút do polomeka.

7. 

cesnak sušený ¼ ČL  korenie čierne mleté 1 štipka  soľ zeleninová ¼ ČL

Fazuľky necháme vychladnúť. Na panvicu dáme trocha oleja, pridáme fazuľky, cesnak, korenie a zeleninovú soľ (podravka, vegeta), orestujeme asi 2-3 minuty.

8. 

Kuracie mäso a fazuľky podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť