Kuracie závitky s kapustou a slivkami
Výborné, jemné a šťavnaté kuracie závitky, plnené slaninkou, sušenými slivkami a kyslou kapustou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,slanina oravská,Kuracie mäso,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | - | ||
kapusta kvasená | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | - | ||
slanina oravská | - | ||
slivky sušené | - | ||
soľ | - | ||
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
kuracie prsia 500 gramov • soľ • korenie čierne mleté • cesnak sušený
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a upravíme na veľké rezne. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
3.
Na slaninu navrstvíme kyslú kapustu. TIP: Kapustu prepláchneme, aby nebola príliš kyslá.
5.
Rezne opatrne stočíme a spojíme špáradlami.
7.
múka hladká 1 polievková lyžica • voda 300 mililitrov
Opečené závitky podlejeme vodou, zakryté podusíme do mäkka cca 25-35 minút. Šťavu môžme zahustiť Solamylom alebo hladkou múkou.
Dobrú chuť!