RECEPTY

Kuracie závitky s kapustou a slivkami

Kuracie závitky s kapustou a slivkami

Výborné, jemné a šťavnaté kuracie závitky, plnené slaninkou, sušenými slivkami a kyslou kapustou.

recept,fotorecept,kuracie prsia,slanina oravská,Kuracie mäso,Bezlaktózové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak sušený-
kapusta kvasená-
korenie čierne mleté-
kuracie prsia500gramov
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový-
slanina oravská-
slivky sušené-
soľ-
voda300mililitrov

 

Recept

1. 

kuracie prsia 500 gramov  soľ  korenie čierne mleté  cesnak sušený

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a upravíme na veľké rezne. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.

2. 

slanina oravská

Na každý rezeň rozložíme plátky slaniny.

3. 

kapusta kvasená

Na slaninu navrstvíme kyslú kapustu. TIP: Kapustu prepláchneme, aby nebola príliš kyslá.

4. 

slivky sušené

Na kapustu rovnomerne rozložíme 3-4 sušené slivky bez kôstok.

5. 

Rezne opatrne stočíme a spojíme špáradlami.

6. 

olej slnečnicový

V hrnci rozohrejeme olej, závitky zo všetkých strán opečieme.

7. 

múka hladká 1 polievková lyžica  voda 300 mililitrov

Opečené závitky podlejeme vodou, zakryté podusíme do mäkka cca 25-35 minút. Šťavu môžme zahustiť Solamylom alebo hladkou múkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies