svetvomne.sk

Farebné mäsovo zeleninové soté

    

Lahodné, ľahké soté z kuracieho mäsa, doplnené farebnou a výživnou zeleninou. Vhodnou prílohou môže byť ryža alebo cestoviny.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak2kusy
cibuľa1kus
fazuľové struky zelené mrazené100gramov
horčica kremžská1polievková lyžica
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kukurica sterilizovaná150gramov
kuracie prsia450gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika kápia čerstvá1kus
paradajky1kus
soľ-
soľ zeleninová2čajové lyžičky
sójová omáčka2polievkové lyžice
voda¼litra
šampiňóny sterilizované115gramov
škrob kukuričný2polievkové lyžice

1. Marinovanie mäsa

kuracie prsia 450 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  horčica kremžská 1 polievková lyžica  sójová omáčka 2 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ zeleninová 2 čajové lyžičky  soľ

Umyté a osušené mäso nakrájame na tenšie pásiky. Pripravíme si marinádu zmiešaním oleja, horčice, sójovej omáčky, soli a korenín. Kuracie mäso zmiešame s marinádou a necháme v chlade odstáť asi hodinku, pokiaľ sa spoja chute.

Marinovanie mäsa

2. 

cibuľa 1 kus

Na hlbšej panvici alebo v hrnci speníme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme namarinované mäso, restujeme pokiaľ sa mäso nezatiahne.

3. 

paprika kápia čerstvá 1 kus  cesnak 2 kusy  kukurica sterilizovaná 150 gramov  šampiňóny sterilizované 115 gramov

Keď sa mäso zatiahne, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na pásiky pokrájanú kápiu, kukuricu a sterilizované šampiňóny.

4. 

paradajky 1 kus  fazuľové struky zelené mrazené 100 gramov

Ďalej pridáme nadrobno pokrájanú paradajku a zelenú fazuľku.

5. 

voda ¼ litra  škrob kukuričný 2 polievkové lyžice

Vo vode rozmiešame škrob alebo hladkú múku a vlejeme do vriaceho pokrmu. Chvíľu povaríme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť