svetvomne.sk

Farebné mäsovo zeleninové soté

     

Lahodné, ľahké soté z kuracieho mäsa, doplnené farebnou a výživnou zeleninou. Vhodnou prílohou môže byť ryža alebo cestoviny.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak2kusy
Cibuľa1kus
Fazuľa zelená (hlboko mrazená)100gramov
Horčica kremžská1polievková lyžica
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Kukurica sterilizovaná150gramov
Kuracie prsia450gramov
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Paprika kápia čerstvá1kus
Paradajky1kus
Soľ
Soľ zeleninová2čajové lyžičky
Sójová omáčka2polievkové lyžice
Voda¼litra
Šampiňóny115gramov
Škrob kukuričný2polievkové lyžice

1. Marinovanie mäsa

kuracie prsia 450 g  olej slnečnicový 4 PL  horčica kremžská 1 PL  sójová omáčka 2 PL  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ zeleninová 2 ČL  soľ

Umyté a osušené mäso nakrájame na tenšie pásiky. Pripravíme si marinádu zmiešaním oleja, horčice, sójovej omáčky, soli a korenín. Kuracie mäso zmiešame s marinádou a necháme v chlade odstáť asi hodinku, pokiaľ sa spoja chute.

Marinovanie mäsa

2. 

cibuľa 1 ks

Na hlbšej panvici alebo v hrnci speníme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme namarinované mäso, restujeme pokiaľ sa mäso nezatiahne.

3. 

paprika kápia čerstvá 1 ks  cesnak 2 ks  šampiňóny 115 g  kukurica sterilizovaná 150 g

Keď sa mäso zatiahne, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na pásiky pokrájanú kápiu, kukuricu a sterilizované šampiňóny.

4. 

paradajky 1 ks  fazuľa zelená (hlboko mrazená) 100 g

Ďalej pridáme nadrobno pokrájanú paradajku a zelenú fazuľku.

5. 

voda ¼ l  škrob kukuričný 2 PL

Vo vode rozmiešame škrob alebo hladkú múku a vlejeme do vriaceho pokrmu. Chvíľu povaríme a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť