svetvomne.sk

Kuracie špenátovo-vaječné roládky

    

Jednoduchá a rýchla príprava ľahko diétneho obeda či večere.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. Kuracie rolky

maslo 10 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ¼ čajovej lyžičky

V panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme vajcia so soľou a zamiešame praženicu.

Kuracie rolky

2. 

špenát čerstvý listový 50 gramov

Špenát premyjeme na sitku, prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať.

3. 

kuracie prsia 400 gramov

Umyté kuracie prsia osušíme a prekrojíme tak, aby vznikli 4 rezne.

4. 

soľ  paprika červená mletá  cesnak sušený

Z oboch strán ich vyklepeme, rozložíme na dosku, osolíme, posypeme paprikou a cesnakom. Na mäso rozdelíme špenátové listy.

5. 

Na špenát rozdelíme praženicu.

6. 

olej olivový 30 mililitrov

Na panvici rozohrejeme olej. Kuracie prsia stočíme do roliek a na oleji ich prudko osmažíme, z oboch strán, čím sa zatiahnu.

7. 

voda 100 mililitrov

Podlejeme vodou, zakryjeme a 20 minút dusíme. Potom panvicu odokryjeme, rolky otočíme a 5 minút necháme vodu prudko odpariť.

8. 

múka hladká 1.5 polievkovej lyžice  olej olivový

Nakoniec ich zľahka namočíme v múke, vrátime na panvicu, pokvapkáme olejom a osmažíme zo všetkých strán.

9. Ryža s kukuricou

ryža 200 gramov  olej olivový 15 mililitrov  kukurica sterilizovaná 150 gramov

Ryžu umyjeme na sitku, necháme odkvapkať, osmažíme na oleji a primiešame kukuricu.

Ryža s kukuricou

10. 

soľ ½ čajovej lyžičky  voda

Osolíme, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch ryže a uvaríme do mäkka. Premiešame.

11. 

špenát čerstvý listový

K rolkám podávame ryžu s kukuricou a servírujeme s čerstvými špenátovými listami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť