Kuracia roláda v lístkovom ceste
Mimoriadne chutná mäsová roláda. Jej príprava nezaberie veľa času. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,cesto lístkové,šunka bravčová,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
kuracie prsia | 800 | gramov | |
oregano | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
slanina oravská | 100 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
syr tvrdý | 100 | gramov | |
vajce slepačie | - | ||
šunka bravčová | 200 | gramov |
Recept
1.
kuracie prsia 800 gramov • cesto lístkové 400 gramov
Kuracie prsia prekrojíme na plátky a vyklepeme. Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a každú polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na primeranú hrúbku - nie veľmi na tenko.
2.
slanina oravská 100 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
Na každý plát cesta poukladáme kuracie mäso, posypeme soľou, korením a paprikou. Slaninu nakrájame na prúžky a na každý plátok mäsa položíme 1 - 2 kúsky slaniny.
3.
šunka bravčová 200 gramov • syr tvrdý 100 gramov
Šunku (údeninu, diétnu, mäkkú salámu) poukladáme na mäso so slaninkou a všetko prikryjeme tenkými plátmi tvrdého syra.
5.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Preložíme rolády, ktoré na plechu celé potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vidličkou na viacerých miestach poprepichujeme a povrchu posypeme oregánom.
6.
Pečieme na strednom teplotnom stupni v mierne rozohriatej rúre 45 minút.
Dobrú chuť!